VLADA BO USTANOVILA NOVO SLUŽBO: Vodil jo bo minister brez listnice

Slovenija

Vlada bo na današnji zadnji redni seji pred počitnicami predvidoma ustanovila službo za digitalno preobrazbo. Njene naloge bodo povezane s spremljanjem in analizo stanja digitalne preobrazbe in informacijske družbe. Na čelu nove službe bo minister brez listnice Mark Boris Andrijanič.

Mark Boris Andrijanič

Služba bo v sodelovanju s pristojnimi ministrstvi pripravljala in usklajevala strateške dokumente, zakonodajo in ukrepe na področju digitalizacije gospodarstva, javne uprave, zdravstva, pravosodja, kmetijstva in izobraževanja. Med prioritetami bo implementacija prvega paketa ukrepov Strateškega sveta za digitalizacijo, ki ga je vodil Andrijanič.

Kot so povedali v uradu vlade za komuniciranje, bo sedež nove vladne službe na Gregorčičevi 25. Rok za imenovanje državnega sekretarja časovno ni določen, bo pa ustrezen kandidat predlagan v najkrajšem možnem času, so napovedali.

Junija je strateški svet predstavil prvih 40 ukrepov za digitalno desetletje. Med njimi so e-gradbeno dovoljenje in e-osebna izkaznica, virtualno okence, ukinitev prometnega dovoljenja, e-notarske storitve, enotno poročanje podjetij državi prek ene platforme, iz katere bi nato različni državni organi črpali podatke, digitalni bon za pridobivanje e-veščin ...

DZ je Andrijaniča za ministra brez listnice, pristojnega za digitalno preobrazbo, potrdil v petek. Na zaslišanju pred pristojnim odborom DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo je poudaril, da z delom v novi funkciji ne bi začel z ničle. "Za nami je tri mesece trdega dela v okviru strateškega sveta, kar pomeni, da vemo točno, kaj je treba narediti, imamo tim in lahko začnemo delati že jutri," je dejal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  22 .07. 2021 ob  16: 48
SDS je pred volitvami ves čas trobila koliko preveč ljudi je zaposlenih v državni upravi, zdaj pa zaposluje in zaposluje. Pa še, kar nekaj je bilo teh predvolilnih obljub.
kokodek |  22 .07. 2021 ob  12: 50
kaj nimamo celo strateški svet za debirokratizacijo in zdaj ustanavljajo novo službo...sicer pa na Fursu glavni davčni svetovalec s firmo registrirano v davčni oazi, za pravosodje falirani stečajni upravitelj, na NIJZ upokojeni dr.za Drek, za logistiko mufasti vladni govorec.....o predsedniku vlade in predsedniku države pa že itak vse vemo, ajuto, marija pomagaj
Drek |  22 .07. 2021 ob  11: 18
Bivsi UBEROV lobist potem ko je zrihal zakonodajo za prihod UBERJA v Slovenijo, firme katero druge drzave zdaj podijo in regulirajo, je za nagrado dobil sluzbo v vladi. Zdaj nam bodo LOBISTI vodili politiko. Poglejte to faco , pove ze vse.