VICEGUVERNER UTAJIL DAVEK? Mesečno naj bi dal v žep 500 evrov mimo države

Kronika

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je potrdila, da viceguverner Banke Slovenije Marko Bošnjak ne zna dokazati plačila davka od dohodka pri oddajanju stanovanja v Ljubljani, je poročala TV Slovenija. Bošnjak za izjave včeraj ni bil dosegljiv, prek odvetnika pa je sporočil, da postopek še ni končan, saj lahko vloži tožbo na upravno sodišče.

Marko Bošnjak

Bošnjak komisiji ni izročil dokumentov, s katerimi bi ovrgel sum o utaji davkov pri oddaji stanovanja v Ljubljani. "Ni želel razkriti listin oziroma omogočiti preverjanja izvirnosti listin ter delodajalcu podati popolnih pojasnil in informacij, s katerimi bi se nesporno in brez vsakega dvoma lahko zavrnili očitki v povezavi z domnevnimi kršitvami," so navedli v komisiji.

V Banki Slovenije, kjer so ga prijavili KPK, pa na uraden odgovor komisije še čakajo. Če bo komisija podala ugotovitve o kršitvah v ravnanju funkcionarjev, bo svet Banke Slovenije presojal, ali so podani razlogi za nadaljnje postopke, so pojasnili.

"Banka Slovenije težko živi z dilemo oz. dvomom, da drugi človek Banke Slovenije ni ustrezno ravnal v zvezi z oddajo premoženja v najem in plačila davščin. Ugotovljeno je bilo, da teh dokumentov ni izročil in to je v skladu z našim zakonom neintegritetno dejanje," je za televizijo dejal predsednik komisije Boris Štefanec.

Bošnjakovo stanovanje na Grablovičevi, veliko dobrih 40 kvadratnih metrov, naj bi viceguverner oddajal za 500 evrov mesečno, pri tem pa naj ne bi prijavljal dohodkov od oddajanja stanovanja. S tem naj bi državo prikrajšal že za več tisoč evrov, saj naj bi z oddajo stanovanja doslej zaslužil približno 30.000 evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Motoviltz |  03 .12. 2019 ob  09: 30
Utaja davkov je pri nas za tiste, ki se tega lahko poslužujejo običajna praksa.
Če pa se tega loti še viceguverner Banke Slovenije, ne rabi čakat sodne mline.
Ta moment ga je potrebno odslovit !!