VELOV NI BIL UDELEŽEN V PROMETNI NESREČI: Avtomobil Agencije za varnost prometa je bil poškodovan že prej

Kronika

Policisti v preiskavi, povezani s poškodbami vozila direktorja Agencije za varnost prometa (AVP) Igorja Velova, niso odkrili nepravilnosti. Poškodovanje vozila po zbranih informacijah ni nastalo v prometni nesreči, uporabnik je s policisti sodeloval in se jim ni izmikal, preizkusa alkoholiziranosti pa niso opravili, saj ni bilo razlogov zanj.

Postopek preverjanja okoliščin nastanka poškodb vozila je policija začela na podlagi anonimnih informacij. V torek so namreč v Stražišču opazili parkiran avto AVP z vidnimi poškodbami na zadnjem odbijaču in na sprednjem kolesu.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so v primeru poškodbe na zadnjem delu vozila danes potrdili navedbe uporabnika, da gre za staro poškodbo, sprednja pnevmatika pa je bila poškodovana v torek. V kakšnih okoliščinah, niso mogli ugotoviti, prav tako niso prejeli nobene prijave, da je bil s tem vozilom v torek kdo udeležen v prometni nesreči ali da je ta poškodba povezana s prometno nesrečo.

Uporabnik sam poškodbe ni prijavil policiji, niti je ni dolžan prijaviti, razen, če bi zaradi tega nastala škoda na drugem vozilu ali predmetu, kar pa tudi ni bilo ugotovljeno. Uporabnik je sicer v torek s policisti sodeloval, ni se izmikal in z njim so opravili razgovor, je pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos.

Preizkusa alkoholiziranosti z njim niso opravili, ker niso bili izpolnjeni pogoji za odreditev preizkusa. Ta se namreč odreja v primeru, da bi bil voznik dobljen na vožnji, ali če bi bil kot neposredni udeleženec udeležen v prometni nesreči. V tem primeru nobeden od teh dveh pogojev ni bil izpolnjen.

"Glede na trenutno znane podatke gre v poškodbi pnevmatike zato za dogodek. V kolikor policisti ne bodo ugotovili novih okoliščin, bo o dogodku napisan uradni zaznamek in postopek zaključen," je pojasnil Kos.

Iz AVP so medtem sporočili, da je omenjeno vozilo skladno s pravilnikom o uporabi službenih vozil v stalni uporabi direktorja agencije za službene in zasebne namene. Izpostavili so, da so seznanjeni s poškodbo vozila na zadnji levi strani. Škodni primer je bil 10. maja prijavljen na zavarovalnici. Ob tem sta bila opravljena ogled in cenitev škode. Kar se tiče torkovega dogodka in poškodbe vozila pa na agenciji informacije še pričakujejo, saj je direktor na dopustu.

Velov zaenkrat za pojasnila za STA ni bil dosegljiv.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je danes naročila članici sveta AVP Emiliji Placer Tušar, ki v tem organu zastopa infrastrukturno ministrstvo, naj agencija in njeni nadzorni organi čim prej zagotovijo vse potrebne informacije za razjasnitev okoliščin domnevne prometne nesreče, so sporočili z ministrstva.

Ministrstvo namreč razen medijskih nima nobenih uradnih informacij glede dogodka, v katerega naj bi bil vpleten direktor AVP. Ministrica pa pričakuje, da ji bo direktor čim prej pojasnil dejstva glede omenjenega dogodka.

"Šele po pridobitvi vseh informacij glede te zadeve, jo bo mogoče uradno komentirati in sprejeti morebitne ukrepe, pri čemer bi radi poudarili, da je ministrica že večkrat javno povedala, da je prometna varnost ena od njenih prioritet in da od vseh udeležencev v prometu, še posebej pa od tistih, ki so nosilci odgovornih funkcij v državnih organih, ki se s tem ukvarjajo, pričakuje odgovorno ravnanje in delo," so sporočili z ministrstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Alojz |  23 .05. 2019 ob  13: 34
-1
o njegovi nedolžnosti je spregovori že pokojni Bin Laden.
ManofSteel |  22 .05. 2019 ob  13: 28
Zanimivo, ko pa policija ustavi vinjenega pešca pol pa so razlogi za alkotest? Hahahajaja