VEČ VLOMOV NA AJDOVSKEM IN GORIŠKEM: Policija občane poziva, naj bodo pozorni!

Kronika

Minuli konec tedna so policisti v Ajdovščini in Novi Gorici obravnavali devet vlomov v trgovine, poslovne prostore in gostinski lokal ter en poskus vloma v kozmetični salon. Na policijski upravi Nova Gorica ob tem pozivajo občane, naj bodo pozorni na sumljive ljudi, vozila ali dogajanje ter o tem obvestijo bližnjo policijsko postajo.

Policija je v soboto, 18. januarja, na območju Ajdovščine obravnavala več vlomov. V soboto zjutraj je neznana oseba vlomila v trgovino ter ukradla gotovino. Kasneje isti dan so policisti obravnavali še tri vlome, in sicer v dve trgovini in en poslovni prostor, kjer je bil ukraden prenosni računalnik. Vlomilec je kasneje skušal vdreti še v kozmetični salon, kjer pa je povzročil materialno škodo.

Več vlomov so obravnavali tudi v nedeljo, 19. januarja, v Novi Gorici. Zjutraj in dopoldne so neznanci vlomili v tri prodajalne, dva poslovna prostora in gostinski lokal. Odnesli so gotovino, prenosni računalnik in povzročili materialno škodo.

Policija svetuje občanom, ki bi videli sumljive osebe ali vozila oz. kako drugače pripomogli k razkritju storilca kaznivega dejanja, naj pokličejo najbližjo policijsko postajo, številko 113 ali anonimni telefon 080 1200. Prav tako poziva očividce in oškodovance, naj se do prihoda policije ničesar ne dotikajo ali premikajo, saj bi tako lahko uničili morebitne sledi. Policiji pa bo v pomoč pri iskanju storilca tudi, če ji bodo priče posredovale čim bolj natančne informacije o izgledu storilca ter o smeri, v katero je pobegnil in s kakšnim prevoznim sredstvom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija