VEČ KOT VROČE TUDI V IZOLI: Kaj so glavni očitki Markočiču in Bogatiču (VIDEO)

Izola

Kandidat Gibanja Svoboda Milan Bogatič si je z očitki o pomanjkljivostih pri prostorskem načrtovanju in gospodarjenju z zemljišči pred drugim krogom volitev župana Izole s 36 odstotki zagotovil prednost pred aktualnim županom Danilo Markočičem, ki je prepričal 26 odstotkov volivcev. Najbližji zasledovalec Vasilij Žbogar ne bo podprl nikogar.

Predvolilno ozračje je razgreto tudi v Izoli, kjer se za mesto na čelu občine borita aktualni župan Danilo Markočič in kandidat Gibanja Svoboda Milan Bogatič. Medtem ko prvi vztraja pri tem, da bo ob morebitni izvolitvi delo še naprej opravljal poklicno, pa bi Bogatič lahko funkcijo opravljal nepoklicno, vendar, kot pravi, se o tem še ni dokončno odločil.

"Glede na to, da imam veliko časa kot upokojenec, da se s tem ukvarjam 24 ur na dan, zakaj bi na koncu koncev proračun obremenjeval z nekimi stroški," pravi Bogatič, medtem ko Markočič pojasnjuje, da se tudi za nepoklicno opravljanje funkcije prejema plačo, "sicer ni taka, kot bi jo dobil kot župan. Ampak če imaš potem poklicnega podžupana, ta pa dobi pravo plačo. Torej, v čem je razlika?" se sprašuje.

A na oba kandidata letijo tudi različni očitki. Markočič se je denimo za kandidaturo odločil kljub aferam, ki so ga spremljale. Med drugim mu Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) očita kršitev integritete.

Bogatič pravi, da če bi se znašel v takšnem položaju, ne bi nikoli več kandidiral: "Jaz bi celo odstopil, če bi pogorel na referendumu kot župan, ki bi silil v nek OPN, ki ne bi bil sprejemljiv za širše občinstvo."

Markočič je bil sicer že več kot leto dni, sploh pa v zadnjem času, deležen tudi konstantnih napadov v lokalnem brezplačniku Megafon, katerega lastnik je Aco Kabanica, ki je lastnik telekomunikacijskega podjetja. V zadnjem času pa svoje poslovne interese aktivno širi na nepremičninskem področju na Obali. Bogatiču očitajo, da mu ta podpora Kabanice škodi.

Po mnenju Markočiča mora občina delovati transparentno: "V smislu vsi razpisi, vse prodaje gredo prek občinskega sveta in tukaj si ne predstavljam kakšne posebne povezave oziroma obljube so bile dane, če so bile."

Bogatič pa na očitke odgovarja: "Ta gospod, ki me povezujejo z njim, je gospod, ki ga v življenju še nisem srečal. Z njim nisem spregovoril eno minuto, eno besedo, njega osebno ne poznam. Oni ga napadajo, trenutnega župana, zaradi spora pri nakupu zemljišč in to je bila tudi ugotovitev nadzornega odbora."

Tako kot v Piranu se je očitno vročica tudi v Izoli segrela do konca. Komu bodo podpore takšnih in drugačnih veljakov škodile ali ne, pa bomo izvedeli to nedeljo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Valpadana |  01 .12. 2022 ob  16: 58
Danilo Markočič je resnično dober človek,človek ki mu je resnično mar za človeka. Njegova največja napaka v preteklosti je bila ta je preveč zaupal ljudem okoli sebe. Sedaj verjamem da ima pravo ekipo s katero lahko dokaže da misli resno. Dragi volilec obkroži številko 2 in naj zmaga človek ki lahko vsakemu brez sramu seže v roko ,pogleda v oči. Nihče ni popoln tudi on ne vendar je v tem primeru najboljša izbira saj o njemu vemo vse ....
Srečno Danilo
Ištrijan |  30 .11. 2022 ob  21: 32
33
Aco, Aco, che Ca....OPN v Kopru, OPN v Izoli,....mmmmm, disi, disi po zemlji nasi istrijanski......
Spaho |  30 .11. 2022 ob  20: 59
ke zanimivo ej...markočić govori o neki integriteti...afera pivec...oljke za 250.000 eur itd hehe...bi rekla moja nona se jima kej kotu štnjadi špotat ja....cvet integritete danilček res....