VAŠČANOM KUBEDA NE BO VEČ TREBA V MESTO NA REKREACIJO: Zasnovali park za vse generacije (FOTO)

Koper

V Kubedu so pričeli z urejanjem večgeneracijskega parka, ki bo namenjen preživljanju prostega časa. Park so v okviru participativnega proračuna zasnovali in izglasovali krajani, ki so želeli obuditi staro balinišče.

V Kubedu je možnosti za rekreacijo in aktivno preživljanje časa malo, saj se vse večje rekreacijske površine nahajajo v 20 minut vožnje oddaljenem mestu. To predstavlja težavo predvsem starejšim in družinam z majhnimi otroki. Zato so koprski občini predlagali, da se v njihovi vasi uredi park, ki bo na enem mestu omogočal igranje, plezanje in razvijanje motoričnih spretnosti otrok, vadbo na napravah za starejše, želeli pa so tudi, da je park primeren za športno bolj aktivne vaščane.

Park bodo uredili na starem delu balinišča ob nogometnem igrišču. V prvi fazi je koprska občina pričela s postavitvijo otroških igral. Sledila bo postavitev naprav za vadbo na prostem in ureditev pergole, ki bo dajala prijetno senco v poletnih mesecih.

Park bodo vaščani seveda lahko pričeli uporabljati šele po preklicu varnostnih ukrepov zaradi epidemije, so sporočili s koprske občine.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  08 .04. 2020 ob  16: 28
Ala Justo dol sis traktorja in an malo pomigt