Varčevanje tudi v energetiki

Posočje

Reorganizacija bo, kot kaže, doletela tudi Soške elektrarne, eno od družb v sistemu Holding slovenske elektrarne. V sindikatu delavcev dejavnosti energetike Slovenije predlagajo zaustavitev načrtovanih aktivnosti in dialog, poročajo Primorske novice.

Pogovor o reorganizaciji bo najverjetneje stekel v začetku prihodnjega tedna, na ekonomsko-socialnem odboru na ravni HSE. Sindikat tudi ugotavlja, da HSE ne izpolnjuje več svoje funkcije in da je treba spremeniti predvsem sistem upravljanja matične družbe HSE.

"To ni več družba, ki naj bi upravljala, ampak družba, ki naj bi očitno obvladovala, pri tem pa je zanemarila tisto svoje poslanstvo, zaradi katerega je bila ustanovljena," je povedal predsednik sindikata Branko Sevčnikar.

Bojijo se centralizacije

Načrtovana reorganizacija naj bi na podlagi študije stroškovne učinkovitosti posameznih družb v skupini HSE predvidevala združitev vseh podpornih služb, od računovodstva, financ, kontrolinga, informacijsko-tehničnih služb do službe za odnose z javnostmi, v en podporni center. Nasprotniki reorganizacije menijo, da bi se na tak način vse službe centralizirale v Ljubljano.

"Goriška je v zadnjih letih že izgubila preveč delovnih mest na račun združevanja in reorganizacij," so svoje nestrinjanje z dogajanjem v HSE komentirali tudi v novogoriški SD.

Deli novico: