VANDALI ZAŽGALI SKULPTURO TRUMPA: Postavili bodo nov kip iz kamna

Slovenija

V Moravčah je zjutraj gorela skulptura Kip svobode, ki spominja na ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Kot so zapisali na upravi za zaščito in reševanje, so gasilci požar že pogasili. Z moravške občine pa so sporočili, da je šlo za požig. Na pogorišču nameravajo postaviti nov kip, ki bo opominjal na strpnost.

Na današnji novinarski konferenci so poudarili, da so povsem na mestu deljena stališča, nikakor pa ne vandalizem. Kip je bil že večkrat tarča vandalizma, so povzeli v sporočilu za javnost.

Župan občine Moravče Milan Balažic je na novinarski konferenci poudaril, da so "v srednjem veku zažigali čarovnice, nacisti so zažigali knjige, danes pa smo prišli tako daleč, da nekateri zažigajo kipe". Na pogorišču nameravajo postaviti nov kip iz kamna. Ta bo po Balažičevih besedah "opomnik, da se moramo vsi bolj potruditi za več strpnosti".

Skulpturo so v središče Moravč konec decembra pripeljali iz Sel pri Kamniku. Kip je občino stal 1500 evrov, Balažic pa je ob otvoritvi pojasnil, da gre za investicijo v moravški turizem.

Kraj požiga so si ogledali tudi kriminalisti, še piše v sporočilu za javnost.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Vili |  10 .01. 2020 ob  09: 43
Hahhaha. Trump dobesedno pogorel na celi črti :D
kokodek |  09 .01. 2020 ob  17: 25
ja, Trump je res sinonim za strpnost.
žveplo |  09 .01. 2020 ob  11: 58
Mora da bude da je neki teroristički akt bio ?