VAM NI JASNO, ZAKAJ KOPIČITE KILOGRAME? K temu prispevajo navade, na katere verjetno ne bi niti pomislili

Trendi

Kombinacija hranljivih obrokov, redne vadbe in premišljenega načrta hujšanja morda ne bo zadostovala za izgubo odvečnih kilogramov. V tem primeru obstajajo majhne dnevne navade, ki večkrat ostanejo neopažene in jih je treba preveriti. Stvari, kot so naklonjenost rastlinskim alternativam, izbira priložnostnih oblačil, izpuščanje obrokov … lahko znatno upočasnijo vaše shujševalno potovanje. Ugotovite, katerim navadam se je treba izogniti, da boste učinkovito izgubljali telesno težo.

1. Obsedeni ste z avokadom

Avokado je poln zdravih nenasičenih maščob in drugih koristnih hranil, mineralov in antioksidantov. Zaradi tega ga ljudje navadno dodajo svojim toastom, jajcem, napitkom … ne da bi spremljali uporabljeno količino tega živila. Za zdravo hujšanje je priporočljivo, da zaužijete približno pol avokada na dan.

2. Večkrat ne jeste kosila

Nekateri kosilo preskočijo, ker verjamejo, da je to zanje dobro, drugi pa so ves dan preprosto tako zasedeni, da pozabijo jesti. Če ne boste zaužili dovolj hrane, je večja možnost, da se boste počutili utrujeni in pod stresom. To bo pozneje verjetno povzročilo povečano hrepenenje po sladki hrani in nasploh nezdravo prehranjevanje. Poleg tega lahko vodi do hormonskih neravnovesij, ki preprečujejo kurjenje maščob.

3. Prešli ste na mandljevo mleko

Če niste intolerantni na laktozo ali vegani, prehod na mlečne nadomestke na rastlinski osnovi morda ni najboljša ideja, ko se želite znebiti nekaj kilogramov. Tisti, ki uživajo mlečne izdelke, imajo zaradi kalcija povečano presnovo in posledično manj možnosti za pridobivanje telesne teže. Vendar to deluje le, če so omenjeni mlečni izdelki vključeni v zdravo in uravnoteženo prehrano.

4. Obožujete ozke kavbojke

Morda vam pomagajo ustvariti iluzijo, da ste videti vitkejši, vendar pogosto nošenje lahko privede do nekaterih težav. Oprijete kavbojke stisnejo stegna, zadnjico in trup, kar mišicam preprečuje izvajanje podporne funkcije. Ko boste slekli kavbojke, bodo mišice verjetno kmalu začele izgledati ohlapno. Da bi to preprečili, lahko po nošenju takšnih hlač preklopite na bolj sproščen slog oblačenja ali pa redno masirajte gležnje in trup.

5. Preklopili ste na umetna sladila

Kratkoročno lahko umetna sladila pomagajo zmanjšati količino zaužitih kalorij, dolgoročno pa lahko povzročijo resne zdravstvene težave, saj so povezana s sladkorno boleznijo in debelostjo. Poleg tega lahko vplivajo na hrepenenje po nezdravi hrani in povzročijo, da želite pojesti več sladkih dobrot.

6. Izogibate se ogljikovim hidratom in maščobam

Žrtvovanje drugih hranil za več beljakovin lahko povzroči težave s srcem, oslabljen imunski sistem, pomanjkanje vitaminov in še več. Če z obroki ne zaužijete dovolj ogljikovih hidratov in zdravih maščob, to lahko vodi do povečanja telesne mase. Da boste kar največ naredili za zdravje, uživajte večinoma sestavljene ogljikove hidrate in nenasičene maščobe.

7. Vaše manire so predobre

Če jeste skupaj s prijatelji in družino, boste morda zaužili več hrane, kot ste načrtovali. Morda se počutite krive, ker niste do konca izpraznili krožnika, še posebej ko vam je nekdo pripravil okusen obrok. Vendar to lahko prinese več škode kot koristi, saj se zaradi tega prenajedate in posledično pridobivate vedno več kilogramov.

8. Ne zaužijete dovolj magnezija

Ta mineral ni samo bistvenega pomena za naše živčne impulze, mišice in zdravje srca, temveč lahko njegov primanjkljaj sabotira izgubo teže. Magnezij pomaga izboljšati občutljivost na inzulin in nadzor glukoze. Če povečate vnos magnezija, to pozitivno vpliva na izboljšanje in vzdrževanje zdrave teže. Temna čokolada, oreški, stročnice in mastne ribe vam lahko pomagajo dvigniti raven magnezija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija