V Sodu nadaljujejo s pripravami na prodajo Telekoma

Slovenska odškodninska družba (Sod) nadaljuje s pripravljalnimi aktivnostmi v zvezi s prodajo državnega deleža v družbi Telekom Slovenije. V teku je izbor izvajalcev skrbnega pregleda, zaključuje pa se tudi postopek za izbor ponudnika za virtualno podatkovno sobo.

Že konec decembra so prodajalci in družba Telekom Slovenije sklenili t.i. pogodbo o medsebojnih razmerjih, z odvetniško družbo White&Case v sodelovanju z odvetniško pisarno Ulčar&partnerji pa je bila sklenjena pogodba o pravnem svetovanju pri prodaji. Že oktobra pa so za finančnega svetovalca izbrali ameriško banko Citigroup.

Konec avgusta lani je nato Sod v svojem imenu in v imenu države s Kapitalsko družbo,

"Postopki prodaj so kompleksni, saj je za uspešnost postopka ključna dobra in transparentna priprava dokumentov na začetku postopka, kar terja malo več časa in truda. Časovna dinamika je odvisna od velikosti in kompleksnosti prodajnega postopka," pojasnjujejo v Sodu.

Telekom Slovenije, ki je eno največjih slovenskih podjetij, je bil že večkrat naprodaj, država ga je nazadnje poskušala prodati strateškemu partnerju v letih 2007 in 2008. Zdaj je Telekom eno izmed podjetij v prvem privatizacijskem svežnju, za katerega je DZ junija lani dal soglasje k prodaji.Pozavarovalnico Sava in Zavarovalnico Triglav podpisal sporazum o skupnem nastopu pri prodaji večinskega deleža v Telekomu. Država in omenjene družbe imajo v lasti okrog 73 odstotkov osnovnega kapitala.

Svoje deleže v Telekomu Slovenije pa naj bi nameravali prodati tudi nekateri drugi manjši lastniki - Modra zavarovalnica, NLB, NKBM in Abanka. Tako je po poročanju časnika Delo dejansko naprodaj 75,93-odstotni delež, katerega vrednost vsi poznavalci trga ocenjujejo na okoli tri četrt milijarde evrov.

 

booooo |  07 .02. 2014 ob  18: 57
zanimivo a ni ze prodan v nemcjo komaj zdej je prislo v javnost hahaha