V remizi nočejo trgovine s pohištvom

Goriška

Novogoriška občina lastniku nekdanje železniške remize ne bo dala soglasja za priklop stavbe na mestne ulice, saj ta še ni izpolnil vseh dogovorjenih obvez. Na mestni občini si namreč ne želijo, da bi remizo v celoti zapolnila trgovina s pohištvom.

Lastniki remize naj bi se  že oglasili na občini in predlagali nekatere vsebine, občino pa so prosili za mnenje, če se jim le te zdijo primerne. Immorent oziroma m2, lastnik remize, je predlagal restavracijo s koncertno dvorano ali galerijo.

Na petkovi tiskovni konferenci je župan Matej Arčon povedal, da po njegovem mnenju v remizo trgovina s pohištvom ne spada, a občina o usodi stavbe ne more odločati, saj ta ni v njeni lasti. Arčon je vseeno poudaril, da bo, v kolikor vsaj del remize ne bo namenjen kulturi, lastnik remize kršil določila iz OPPN.

Immorent bi sicer moral glede na stare dogovore z občino v zameno za oprostitev plačila komunalnega prispevka za gradnjo Supernove in Majskih poljan urediti določeno infrastrukturo v okolici. Z občino so bili tako dogovorjeni za ureditev dostopa do trgovine s krožiščem, prenovo dela ulice ter izgraditev odvodnika deževnice v Sočo. Nič od omenjenega še ni bilo narejenega.

Na novogoriški občini se bodo tako skušali glede usode remize pogovarjati s pomočjo argumenta neupoštevanja dogovorov s preteklosti. Na občini obljubljajo, da bodo naredili vse, da soglasja za priključitev trgovskega centra na mestne ulice ne bo izdano, dokler se vsebina remize ne uskladi z OPPN.

Deli novico: