V POŽARU V SIROTIŠNICI UMRLO NAJMANJ 15 OTROK: Med žrtvami so tudi dojenčki in majhni otroci

Kronika

V požaru v sirotišnici na Haitiju je v petek umrlo najmanj 15 otrok. Po poročanju tamkajšnjih medijev so reševalci potrebovali več kot uro, da so prispeli do prizorišča tragedije na območju Kenscoffa južno od prestolnice Port-au-Prince.

Sklad ZN za otroke (Unicef) je sporočil, da so med žrtvami dojenčki in majhni otroci. Po poročanju medijev je bilo v požaru tudi več poškodovanih. "Globoko sem pretresen ob smrti otrok v sirotišnici," je na Twitterju sporočili haitijski predsednik Jovenel Moise, ki je pozval pristojne oblasti k preiskavi vzroka za tragedijo.

Sirotišnico je upravljala evangeličanska verska skupina iz ZDA Cerkev razumevanja biblije, ki naj po nekaterih podatkih svojega dela ne bi opravljala odgovorno, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Unicef je sporočil, da skupina ni imela dovoljenja za upravljanje sirotišnice.

Haiti je najrevnejša država na zahodni polobli in je močno odvisna od tuje pomoči. V državi sta zelo razširjena korupcija in kriminal, pogosto jo prizadenejo tudi naravne katastrofe.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija