V PIRANU ZATULILE SIRENE: Požar povzročil za več kot 50.000 evrov škode!

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 145 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, ena oseba se je lažje poškodovala. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in vlom v poslovni prostor. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v štirih primerih.

Fotografije so simbolične.

Včeraj ob 19.23 so bili policisti obveščeni o požaru v Piranu. Po prvih ugotovitvah je zagorelo na ostrešju hiše, kjer potekajo obnovitvena dela. Škode bo za več kot 50.000 evrov. Kriminalisti bodo danes tekom dneva opravili ogled in nadaljevali s točnim ugotavljanjem vzroka požara.

Včeraj ob 9. uri so policisti v Ilirski Bistrici pomagali onemoglemu 69-letnemu domačinu, ki ga je med hojo obšla slabost. Zanj so nadalje poskrbeli reševalci Zdravstvenega doma Ilirska Bistrica.

Včeraj v jutranjih urah so piranski policisti v Vinjolah ustavili 41-letnega moškega, ki je vozil osebni avtomobil kljub začasni prepovedi vožnje. Policisti so mu avtomobil zasegli, sledi še obdolžilni predlog.

Prometne nesreče

Ob 15.08 je v Skopem prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena 19-letni voznik osebnega vozila in 71-letni kolesar, državljan Italije, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Kolesar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v katinarsko bolnišnico, vozniku osebnega vozila, ki je nesrečo povzročil, pa so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 16.48 je na cesti Valeta–Strunjan, 60-letna voznica trčila v nasproti vozeči avtomobil in s kraja odpeljala, ne da bi nudila svoje podatke. Koprski prometni policisti so vozilo povzročiteljice izsledili in zaustavili na avtocestnem počivališču Ravne. Voznica je v postopku odklonila alkotest in strokovni pregled, zato ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznico sledi še obdolžilni predlog.

Kraje in vlomi

Preko noči je neznanec izpred kavarne v Kopru ukradel tri vrtne stole in s tem lastnika oškodoval za 150 evrov.

V zadnjih nekaj dneh je nekdo vlomil v prostore podjetja v Senadolah. Ukradel je nekaj predmetov in lastnika oškodoval za približno 1000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali tri osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Policisti PP Koper so obravnavali dva državljana Indije in enega državljana Libanona. Vse tri osebe bodo tekom današnjega dne vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija