V barčku v pariškem predelu Montmartre je glavni kuhar Elie Daviron prav ponosen, da je njegov novi meni nekaterim strankam obrnil želodec in da nekateri potrebujejo vsaj tri alkoholne pijače, da si upajo pojesti njegove jedi. Kuhar namreč izvaja gastronomski eksperiment, kot je poimenoval selekcijo "žuželčjih tapasov".
V pariškem baru na meniju škorpijoni in hrošči
Odklop
Poleg običajnih jedi so namreč na meniju tudi jedi s kobilicami, hrošči, škorpijoni in dvema različnima vrstama črvov. 26-letni kuhar iz Montpelliera na jugu Francije se je pred leti začel zanimati za to, kako bi lahko žuželke v prihodnosti postale povsem običajen vir proteinov v Evropi.
Po letošnji objavi poročila Združenih narodov o užitnih žuželkah pa je prišel do spoznanja, "da ljudje čakajo na nekoga, ki se bo lotil česa takšnega". Daviron je od podjetja, ki ima dovoljenje za uvažanje posušenih žuželk, naročil izbor ter začel eksperimentirati z recepti. Tako je sestavil pet receptov, med njimi za škorpijona s poprom, hrošče s kumarami, ingverjem in grahom ter kobilice z jajcem.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
REKLA JI JE, DA JE TO NOV PRISTOP PRI MERITVI TLAKA: Potem pa Izolanki izvedla to
T.R.
-
včeraj ob 11:50
ROMUN KRADEL NA BANKOMATIH: Bi tudi vi pomislili, da gre za tehnično napako na napravi?
T.K.
-
včeraj ob 11:41
V ISTRI HUJE POŠKODOVANI TRIJE MOTORISTI: Enega prepeljali v izolsko bolnišnico
T.R.
-
včeraj ob 11:20
Novo iz Slovenije
MARIHUANA MARŠ V LJUBLJANI: Letos poudarjajo javni interes za legalizacijo konoplje
U.G.
-
včeraj ob 21:30