V OKOLICI KOPRA Z NOŽEM NAPADEL BRATA: V Postojni pa je 'ponorela' soseda

Kronika

V vasi v okolici Kopra je v petek mlajši moški napadel brata z nožem. Po prihodu policistov na kraj se ni umiril, zato so mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog. V soboto dopoldan pa je v Postojni žensko napadla soseda. Želela jo je udariti, kričala je in grozila. Prijaviteljica se še vedno počuti ogroženo, zato je podala predlog za kaznivo dejanje grožnje, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

Vse fotografije so simbolične. 

S konopljo ujeli komaj 15-letnega fanta

V petek popoldan so policisti v Kopru ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Srbije. Opravljen je bil hitri test na mamila in odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Poleg tega so njegovemu 15-letnemu sopotniku zasegli manjšo količino posušenih travnatih delcev. Za voznika sledi obdolžilni predlog, za sopotnika pa hitri postopek z globo.

V noči s sobote na nedeljo so policisti v Komnu ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,84 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog. Takoj zatem so ustavili tudi 63-letnega voznika v Portorožu. Temu je alkotest pokazal 0,78 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi pa obdolžilni predlog.

Ob 0.50 v nedeljo so policisti v Dragonji ustavljali voznika mopeda, ki njihovih znakov ni upošteval, nato pa se je pred semaforjem prevrnil. K sreči je pri tem vozil počasi, tako da se ne on ne njegov sopotnik nista poškodovala. V postopku so policisti ugotovili, da je moped brez registracije in so ga zasegli, 17-letni voznik je opravil alkotest, ki mu je pokazal 0,67 mg/l. Sledi obdložilni predlog.

Ob 4. uri so v Kopru ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,79 mg/l alkohola, tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 17. uri je koprske policiste poklical občan in povedal, da v Kopru vozi za avtomobilom, ki vijuga po vozišču. Policisti so voznika izsledili v Bertokih, napihal je 0,52 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Zaradi neprevidnosti padla kar dva kolesarja

V soboto popoldan je na cesti od Belvederja proti Izoli zaradi neprilagojene hitrosti padla 65-letna kolesarka in se pri padcu poškodovala. V nedeljo pa je v Vanganelu zaradi vožnje preblizu robu vozišča padel 53-letni kolesar iz Kopra. Tudi on se je pri padcu poškodoval. Obema je bil izdan plačilni nalog.

Kraje denarnic v trgovinah

Na Kozini v trgovini je v soboto nekdo ženski iz torbice, ki je bila v nakupovalnem vozičku, ukradel denarnico z dokumenti in gotovino. Kasneje je občan v Divači našel odvržene plačilne kartice. Na podoben način je nekdo ukradel denarnico tudi ženski v eni od trgovin v Postojni. Oškodovanka je imela v denarnici gotovino, osebne dokumente in bančne kartice.

V Pobegih so vlomili v hišo. Lastnikom so ukradli sef z večjo vsoto gotovine in zlatnino. V Pivki pa je nekdo ukradel kolo Meriva, črno-modre barve, cestne izvedbe, staro tri leta.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka zjutraj do danes zjutraj obravnavali 21 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Policisti Policijske postaje (PP) Ilirska Bistrica so obravnavali 12 oseb, PP Koper osem oseb in PPIU Koper eno osebo, ki so jo izročili italijanski varnostni organi.

Policisti PP Ilirska Bistrica so v noči na nedeljo pri Malih Ločah obravnavali državljana Hrvaške, ki je prevažal tri osebe (dva državljana Albanije in državljana Kosova), ki so pred tem nedovoljeno vstopile v Slovenijo. Voznik je bil že priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjem vikendu intervenirali v 106 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 319 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in pet z lažjimi poškodbami. Eno vozilo so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve drzni tatvini. 14-krat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru in obravnavali dve kaznivi dejanji nasilja v družini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija