"PRIDITE NAM ZAKAŠLJAT V OBRAZ": KŠOK z (ne)posrečeno objavo želel "razbiti napetost" (FOTO)

Koper

Primorska in ljubljanska univerza sta danes zaradi nevarnosti širjenja koronavirusa odpovedali predavanja in vse druge pedagoške procese. V Sloveniji smo do danes zabeležili 19 primerov okužb z virusom, v nam bližnji Italiji, ki predstavlja žarišče izbruha virusa v Evropi, pa je bolezen covid-19 samo v nedeljo terjala 133 smrtnih žrtev. V času, ko država pospešeno sprejema ukrepe za zajezitev širjenja okužb, pa se nekaterim situacija očitno zdi smešna. Koprski klub študentov je tako danes na družbenem omrežju Facebook vse svoje člane pozval, naj se oglasijo v njihovih prostorih in jim "zakašljajo v obraz".

"Univerza na Primorskem in Univerza v Ljubljani sta odpovedali vse pedagoške procese. Glede na to da imaš počitnice, se lahko kadarkoli oglasiš na naši info točki, se prijaviš na jezikovne tečaje, skopiraš zapiske pridne sošolke ali nam preprosto zakašljaš v obraz. Tu smo zate," se glasi (ne)posrečena objava Kluba študentov občine Koper (KŠOK), ki je marsikomu padla v oči.

Ena izmed uporabnic družbenega omrežja Facebook je koprskim študentom med komentarji pod objavo očitala neprimeren humor in jih vprašala, ali so seznanjeni z razmerami v Italiji. Iz KŠOK so ji odgovorili s statističnimi podatki o nizki smrtnosti koronavirusa v različnih starostnih skupinah, a komentatorke niso prepričali. "To ne opraviči vašega posmehovanja trenutni situaciji, obolelim in nasploh!" jim je še zapisala v odgovor.

KŠOK sporno objavo že umaknil

Za pojasnila in komentar smo se obrnili na predsednico KŠOK Nejo Slokar, ki se je v imenu kluba opravičila za "nepremišljeno objavo", s katero so po njenih besedah "želeli zgolj razbiti napetost v ozračju".

"Ko smo ugotovili, da je objava lahko za koga žaljiva in jo javnost razume kot norčevanje, smo jo takoj umaknili," je zapisala Slokarjeva in poudarila, da se v klubu zavedajo resnosti nastale situacije in poudarjajo, da je potrebno delovati v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter Ministrstva za zdravje RS, zato so tudi klubske prostore opremili z razkužili.

Ob tem je Slokarjeva še poudarila, da pred objavo ne dobi v vpogled in odobritev vseh objav na družbenih omrežjih, saj da je to v domeni njihovega predstavnika za stike z javnostjo

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  09 .03. 2020 ob  16: 24
-2
Če ti nekaj ne paše...preprosto ignoriraj. Da pa me boš silil/a v brisanje. Se..rem ti se v usta
kokodek |  09 .03. 2020 ob  14: 48
-2
zaradi ene osebe, ki nima smisla za humor ste umaknili zapis jQuery11230342195790596151_1583761264247??? bedno kot virus