PREVENTIVNI UKREP UNIVERZE NA PRIMORSKEM: Za 14 dni odpovedala pedagoški proces

Koper

Vodstvo Univerze na Primorskem se je glede na trenutno stanje v zvezi z novim koronavirusom odločilo, da od ponedeljka za naslednjih 14 dni, torej do vključno 20. marca, odpove pedagoški proces na vseh članicah univerze. O nadomeščanju odpadlega pedagoškega procesa bodo njegove izvajalce in študente obvestili naknadno, so zapisali v objavi.

Po navodilih resornega ministrstva, Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in ministrstva za zdravje je treba delovati preventivno in ukrepe, ki jih sprejme določena institucija, sorazmerno prilagajati situaciji, je na uradnem Facebook profilu univerze zapisala rektorica Klavdija Kutnar.

"Po tem, ko smo proučili informacije s strani vseh navedenih institucij ter, ob dejstvu, da je Italija največje žarišče koronavirusa v Evropi, tudi s strani predstavnikov vodstva 'Istituto Superiore di Sanita dell'Italia' (italijanski ekvivalent NIJZ), smo se odločili za ta ukrep iz preventivnih razlogov. Smo namreč univerza, ki ima vsakodnevno interakcijo s sosednjo Italijo," je navedla rektorica.

Spoštovani izvajalci pedagoškega procesa in študenti Univerze na Primorskem, glede na trenutno situacijo v zvezi z...

Posted by Univerza na Primorskem / University of Primorska on Sunday, March 8, 2020

V prihodnjih dneh bodo izvajalci pedagoškega procesa in študenti dobili nadaljnja navodila tudi glede možnosti izvajanja pedagoškega procesa na daljavo, kot z uporabo e-učilnice ali s predavanji na daljavo. Prav tako bodo sproti obveščali o morebitnih nadaljnjih spremembah oz. ukrepih, je dodala Kutnarjeva.

PRVI VW GOLF 8 ŽE NA OBALI: Ponovno kralj svojega razreda z najnaprednejšo tehnologijo (FOTO)

je že zapeljal v salon Porsche Koper na Ankaranski cesti 10! Prisrčno vabljeni, da si v ŽIVO ogledate zakaj novi Golf 8 postavlja nova merila na področju digitalizacije in upravljanja v svojem razredu," vabi vse interesente novega modela Marjan Rojc, vodja prodaje vozil Volkswagen pri Porsche Koper.

V Sloveniji je bilo do včeraj do 14. ure potrjenih 16 primerov okužbe z novim koronavirusom, testiranje so opravili pri 981 osebah. Na popoldanski novinarski konferenci na vladi je direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje Nina Pirnat pojasnila, da v Sloveniji epidemije novega koronavirusa ni. Glede pozivov k zapiranju šol, ki se zadnje dni pojavljajo v javnosti, pa je pojasnila, da bi bil to v tem trenutku nesorazmeren ukrep in da je tudi v večini sosednjih držav še vedno glavni ukrep za preprečevanje širjenja okužbe s covid-19 higiena rok ter da bolni z znaki akutne okužbe dihal ne hodijo med ljudi.

V ponedeljek se bo sicer o aktualnih razmerah glede novega koronavirusa seznanil svet za nacionalno varnost.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  10 .03. 2020 ob  06: 20
Sobota 7.marec,....
Planet Koper,poln Italijanov.Supernova 2 polna Italijanov.Po cesti večina njihovih registracij.
Ljudje hodijo vsak dan čez mejo v službo.
V Hrvatinih osnovna šola.Otroke vozijo iz Trsta in iz Milj.
Nihče stvari ne jemlje resno.
Naša vlada se ukvarja z sestavo nove garniture.
Verjemite,ne bo dobro.
max |  09 .03. 2020 ob  10: 44
Edina rešitev bi bila zapret in zablokirat vse, naj se ustavi vse, čisto vse, na cestah edino vojska in ostale službe v primernih oblačilih, poskrbet za dobavo najnujnejšega od vrat do vrat in tako preživet 30 dni, in to po celem Svetu. Edino tako se da preprečit širjenje opisanega virusa. Vse ostalo je polovičarstvo ,ki dela še večjo škodo in podaljšuje agonijo v nedogled. Pametnjakoviči ste to štartali, zdaj pa se boste dobesedno usrali!!! Zapiranje šol in določenih dejavnosti in puščanje trgovine odprte, pozivanje ljudi da ostajajo doma,kontradikcije, kdo to sploh resno jemlje, dosegli boste le, da se ljudje še bolj skregajo, eni v strahu drugi z minimiziranjem in spet smo tam. Politika je nesposobna in mi smo idioti, ker si to dovolimo.
DajnO |  09 .03. 2020 ob  10: 28
V oddelkih za tujce na UE Koper, Izola in Piran prihaja ogromno italijanov ter ostalih tujcev. Zaposleni so brez mask in rokavic v utesnjenih prostorih. Možnost za okužbo je ogromna. Oddelke za tujce v omenjenih enotah bi morali takoj zapreti.