V ITALIJANSKEM MESTECU NAMESTO VODE IZ PIP PRITEKLO VINO: Nenavadno presenečenje v izrednih razmerah (VIDEO)

Svet

Prebivalci mesteca Castelvetro v severni Italiji, ki se spopada s širjenjem novega koronavirusa in je v središču krize, so dobili nekaj tolažbe. Iz njihovih pip in tušev je namreč ta teden priteklo vino, je poročala ameriška televizija CNN.

Razlog za to nenavadno dogajanje so bile tehnične težave z ventilom v lokalni vinski kleti, zaradi česar je tisoč litrov rdečega vina, pripravljenega na stekleničenje, steklo v mestni vodovod. Tako je v okoli 20 domov tri ure namesto vode teklo vino.

Lokalne oblasti so ob tem na Facebooku zapisale, da iztekanje vina v vodovod ni predstavljalo nevarnosti za zdravje ljudi.

"V času, ko nimamo veliko razlogov za smeh, sem vesela, da smo s tem naredili ljudem nekaj veselja," je za CNN povedala namestnica župana Castelvetra, Giorgia Mezzacqui. "Upam, da se bodo nekega dne spomnili na nas in nas obiskali," je še dodala.

Castelvetro, ki leži okoli deset kilometrov južno od Modene v deželi Emilja-Romanja, je sicer priljubljena destinacija za ljubitelje vina in hrane. Zaradi izbruha novega koronavirusa so zabeležili odpoved rezervacij v 80 odstotkov namestitvah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija