V NOVI VASI ZAGORELA PRIKOLICA: Pri poskusu gašenja poškodovan 70-letnik

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 27 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 101 klic. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine. Dvakrat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru. V zadnjih 24 urah pa niso obravnavali ilegalnih migrantov.

Fotografiji sta simbolični.

Včeraj dopoldan je v Novi vasi nad Dragonjo zagorela prikolica, v kateri živi 70-letni moški. Sam se je pri poskusu gašenja poškodoval (poškodbe dihal), zato so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Izola. Gasilci so požar pogasili, policisti pa opravili ogled kraja. Ugotovili so, da se je vnelo na štedilniku, znakov kaznivega dejanja pa niso ugotovili, so sporočili s PU Koper.

V Kolombanu je nekdo vstopil v odklenjeno hišo, iz katere je ukradel denar in zlatnino.

Poostren nadzor prometa v Sežani

Policisti Policijske postaje v Sežani so letos obravnavali že 16 voznikov zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Od tega jih je kar 12 preseglo 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka in je bil zanje podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče z ukrepom takojšnega odvzema vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje brez ustreznega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženih pet osebnih avtomobilov in en moped. Obravnavali pa so tudi eno prometno nesrečo, kjer je bil voznik pod vplivom alkohola.

Tovrstna ravnanja voznikov v cestnem prometu so zaskrbljujoča. Udeležence v prometu pozivajo, naj ne vozijo pod vplivom alkohola in brez izpolnjevanja ustreznih pogojev za vožnjo. Alkoholiziranost namreč bistveno zmanjša sposobnost za vožnjo in vozniki pod vplivom alkohola ogrožajo sebe in druge udeležence v cestnem prometu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kanola |  07 .02. 2020 ob  18: 11
Ne rabiš alkohola v življenju. Jaz ga ne pijem že 10 let, niti kapljice. Če pa že piješ a je tako težko razumet da ne smeš za volan, butli eni....