V NBA TUDI KOPRČAN! Vlatko Čančar uradno postal novi član elitne košarkarske lige

Svet

Slovenski košarkarski reprezentant Vlatko Čančar, ki je v petek tudi uradno postal novi član elitne košarkarske lige NBA, je nove delodajalce Denver Nuggets prepričal z dobrimi predstavami v poletni ligi. Dvaindvajsetletni Slovenec je z Denverjem podpisal večletno pogodbo, na dresu pa bo nosil številko 31. Ob tem je postal dvanajsti Slovenec v NBA.

Potem ko so Denver Nuggets Čančarja leta 2017 na naboru NBA izbrali kot 49. igralca, je zadnji dve sezoni svojo igro razvijal na stari celini, so zapisali pri ameriškem klubu. Delodajalce v NBA je prepričal z nastopi na poletnih pripravljalnih tekmah v dresu te ekipe, ko je na štirih tekmah v povprečju dosegal po 8,8 točke, 4,3 skoka in 2,3 podaje. V poletni ligi je za to ekipo sicer sodeloval že lani, a takrat nazadnje ni dobil ponudbe.

V Evropi je Čančar nazadnje igral za San Pablo Burgos v Španiji, še prej pa za Mega Bemax v ligi Aba in tri sezone tudi za Union Olimpijo. Finančne podrobnosti novega sodelovanja še niso znane, ocenjuje pa se, da mu bo pripadla pogodba novinca za 1,5 milijona dolarjev.

Čančar je dvanajsti slovenski igralec, ki bo od leta 1946 nastopil v severnoameriški ligi NBA, če mednje umestimo tudi naturaliziranega Slovenca Anthonyja Randolpha. V novi sezoni se bo pridružil zvezdnikoma Goranu Dragiću in Luki Dončiću, ki sta nosilca svojih ekip Miami Heat oziroma Dallas Mavericks.

Poleg Gorana Dragića in Dončića, s katerima bo Čančar zaigral v NBA, so doslej v najelitnejši ligi na svetu od Slovencev igrali še Marko Milić kot prvi Slovenec onkraj luže, Radoslav Nesterović, Primož Brezec, Boštjan Nachbar, Beno Udrih, Zoran Dragić, Uroš Slokar, Saša Vujačić in Randolph.

Čančar za zdaj še ni komentiral prestopa v ligo NBA, a se je prek Twitterja košarkarskim prijateljem zahvalil za čestitke, med njimi je rojaku čestitke namenil tudi Luka Dončić.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija