V MAREZIGAH BODO PRENOVILI ŠOLO: S prizidkom do rešitve prostorske stiske

Koper

Mestna občina Koper bo septembra začela graditi prizidek k Osnovni šoli Ivana Babiča - Jagra v Marezigah. Občina bo šoli z dozidavo zagotovila dodatne učne prostore, sanitarije, knjižnico in multimedijo ter večjo jedilnico. Naložbo, vredno nekaj več kot 1,2 milijona evrov, bodo končali predvidoma avgusta prihodnje leto, so sporočili z občine.

V Marezigah se zaradi vztrajnega večanja števila učencev v tamkajšnji osnovni šoli že nekaj let spopadajo s prostorsko stisko. Pred desetimi leti je šolo obiskovalo 127 učencev, v letošnjem šolskem letu se je število podvojilo, saj šolo obiskuje 251 učencev. Učilnice so tako pretesne, saj so bile predvidene za oddelke z manj učenci. Zaradi potreb po dodatnih prostorih so v zadnjih letih nekaj učiteljskih kabinetov zato že preuredili v dodatne učilnice, so zapisali v sporočilu za javnost.

Občina bo na severovzhodni strani objekta zgradila dvonadstropni prizidek k obstoječemu šolskemu objektu v velikosti 906 kvadratnih metrov in tako pridobila dodatne prostore, in sicer pet učilnic, knjižnico, multimedijsko učilnico, sanitarije, tri kabinete, pisarno in dozidavo k obstoječi jedilnici.

Z gradnjo prizidka bo šola postala prijazna invalidom, saj naložba predvideva tudi ureditev dostopne rampe do prizidka in povezovalni hodnik, ki bo omogočil prehajanje iz novogradnje do večnamenskega prostora v obstoječi šoli. V okviru naložbe bodo preuredili tudi del prostorov v pritličju starega objekta šole, v katerih bodo uredili garderobe, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Gradbena dela se bodo predvidoma začela septembra in bodo trajala do marca prihodnje leto. Učenci in učitelji bodo po besedah Mestne občine Koper nove prostore lahko uporabljali še pred začetkom novega šolskega leta 2020/2021. Vrednost naložbe je 1.232.660 evrov, dodatnih 98.000 pa bo občina namenila za opremo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija