V LIVADAH OTVORILI KOLOPARK: To je prvi takšen poligon v celotni slovenski Istri (FOTO, VIDEO)

Izola

Med osnovno šolo Livade in tamkajšnjim parkom za pse je bil zgrajen kolopark oz. t. i. asfaltni pumptrack poligon. Nameščen je v bližini športnih površin in zato smiselno dopolnjuje možnosti za aktivno preživljanje časa na prostem. Danes je potekalo slovesno odprtje tega prvega koloparka v slovenski Istri.

Župan Danilo Markočič je dejal, da je z novo pridobitvijo zadovoljen: "V občini stremimo k zdravemu načinu življenja. Nedavno smo zagotovili nove čolne jadralnima kluboma in veslaškemu klubu, danes pa predajamo v uporabo kolopark. Na tem mestu se zahvaljujem okoliškim stanovalcem, ki so razumeli potrebo po tovrstni infrastrukturi v urbanem okolju. Otroci se lahko na ta način športno udejstvujejo v neposredni bližini doma."

Kakovosten in moderen kolopark se razteza na 323 m2 površine. Zaradi svoje organske oblike z več grbinami ter zavoji, ki so med seboj ritmično povezani v krožno celoto, omogoča varen in atraktiven način rekreacije za navdušence nad športnimi rekviziti na kolesih in koleščkih. Zasnovan je tako, da omogoča zabavno izkušnjo tako najmlajšim in začetnikom kot tudi že izkušenim športnikom.

???? Utrinek z današnjega odprtja koloparka ????

Objavil/a Občina Izola - Comune di Isola dne Ponedeljek, 30. avgust 2021

Kljub omejeni površini pa je gibanje fizično intenzivno, saj je pomikanje odvisno od gibanja celotnega telesa, obenem pa spodbuja razvoj koordinacije in ravnotežja. "Po poligonu se vozimo s samo inercijo telesa, torej brez pedaliranja. Omogoča veliko hitrost, zato posebej opozarjam na varnost: ne uporabljajte koloparka brez zaščitne opreme, sploh ne brez čelade," je poudaril predsednik športnega društva Obala Riders Matej Lovrič.

Številne prednosti koloparka predstavljajo dolgoročno investicijo v lokalno skupnost, saj je namenjen celotni skupnosti. Projekt je stal 51.364 evrov. Sredstva zanj je v celoti zagotovila občina, dela je izvedlo podjetje Zavod Aliansa, s koloparkom pa bo upravljal Center za kulturo, šport in prireditve Izola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija