V LIVADAH NASTAJA KOLOPARK: 800 m² površin za adrenalinske navdušence (FOTO)

Izola

Izola bo dobila nov objekt za športno aktivnost in zabavno preživljanje prostega časa. Med Osnovno šolo Livade in tamkajšnjim parkom za pse bo za Izolane ter druge navdušence nad športnimi rekviziti na kolesih in koleščkih še pred koncem avgusta zgrajen kolopark oziroma asfaltni pumptrack poligon.

"Številne prednosti tovrstnega poligona predstavljajo dolgoročno investicijo v lokalno skupnost, saj bo namenjen celotni skupnosti. Zasnova poligona bo omogočala zabavno izkušnjo tako najmlajšim in začetnikom kot tudi že izkušenim športnikom," poudarjajo na Občini Izola.

Moderen kolopark bo na 800 kvadratnih metrih površine uporabnikom ponujal več grbin ter zavojev, ki bodo med seboj ritmično povezani v krožno celoto. "Asfaltna površina ter razgibanost poligona z enojnimi in dvojnimi grbinami bo omogočala zabavno, a varno izkušnjo za vse generacije," zagotavljajo na občini.

Kolopark, ki bo dokončan do konca avgusta, bo zaradi svoje organske "oblike omogočal varen in atraktiven način rekreacije, ki bo kljub omejeni površini fizično intenzivna, saj je pomikanje odvisno od gibanja celotnega telesa, obenem pa spodbuja razvoj koordinacije in ravnotežja", so zadovoljni na izolski občini.

Vrednost projekta znaša dobrih 51.000 evrov, s koloparkom pa bo predvidoma upravljal Center za kulturo, šport in prireditve Izola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija