V kratkem bo znano, katere bodo nove vsebine

Piran

Občina Piran je pred časom objavila javni natečaj, s katerim je iskala idejne rešitve za skladišča soli na Bernardinu. Objekta, ki sta spomeniško zaščitena, namerava občina urediti kot prostor za družbene aktivnosti, pri tem pa so želeli prisluhniti, kaj predlagajo občani. Posebna komisija je obravnavala prispele predloge, v kratkem pa bo znano, kdo je zmagoval natečaja. 

Komisija je pregledala vseh 29 prispelih pobud, v kratkem naj bi razglasili tudi zmagovalca, ki bo za svoj idejni projekt prejel 500 evrov nagrade. Avtorji pobud so svoje ideje že predstavili javnosti, vsi projekti pa so dostopni na spletni strani občine Piran, v avli občine in na sedežu Krajevne skupnosti Portorož.

Komisijo sestavljajo: vodja Hotela Tartini Andreja Frelih (predsednica komisije), župan Občine Piran Peter Bossman, podžupan Občine Piran Bruno Fonda, občinski svetnik in predsednik KS Portorož Slavko Ivančič, občinska svetnica Jožica Lovrec Purić, vodja Urada za gospodarstvo in turizem Občine Piran Ljubo Bertok in občan Janez Sterle.

Predlogi so med seboj zelo različni. Nekateri bi radi v skladiščih soli (Grando in Monfort) videli večnamenski prostor za kulturne prireditve, razstavišče, drugi ciljajo na zabavo in gostinsko-turistično ponudbo z večnamenskim prireditvenim prostorom in gostinskimi lokali in gostilnami. Spet nekateri želijo muzej turizma, oživljanje starih obrti, hostel, bazenski kompleks, pokrito tržnico, športno-rekreacijski objekt itd.

Vsem željam seveda ne bo mogoče ugoditi, vendar naj bi komisija, ki bo izbrala zmagovalca, poskušala združiti tiste nianse iz posameznih idejnih projektov, ki bodo najbolje ocenjeni. “To pomeni, da zmagovalni projekt, ki sicer prejme nagrado, ne bo nujno tudi implementiran. Idejo o tem, kaj narediti na omenjenem območju, bo komisija zbrala na podlagi vseh predlogov in se odločila za neko celoto. Nato se bo šlo v izvedbo javnega razpisa, arhitekturni studii pa bodo morali svoje rešitve podati v praksi, glede na želje oziroma vsebine, ki bodo predvidene,” so nam sporočili z občine.

Dokončna odločitev naj bi padla v kratkem, najbrž še v tem tednu, ko občina Piran obeležuje svoj praznik. 

porto |  14 .10. 2013 ob  20: 35
podret to podrtijo pa nasut plažo
geđo |  14 .10. 2013 ob  20: 02
Viva amaterizem.
ideje |  14 .10. 2013 ob  19: 23
bodo ostale, kaj več pa ne, ker je konstrukcijski les že popolnoma preperel, denarja za obnovo pa itak ni...
LOL |  14 .10. 2013 ob  12: 19
In kaj zdej morem kliknit na 29 razlicnih pdfjev da preberem teh 29 razlicnih idej? Kere ideje..