V KOPRU ODPRLI PRVI SKUPNOSTNI PROSTOR V ISTRI: Namenjen bo reševanju družbenih izzivov

Koper

V prostorih kulturno izobraževalnega društva PiNA na Gortanovem trgu v Kopru so v sredo v sklopu projekta Social Innovators odprli prvi skupnostni prostor v Istri. Ta je namenjen informativnim, izobraževalnim in raziskovalnim dejavnostim na področju družbenih izzivov skupnosti, so zapisali na novičarskem portalu koprske občine Ekopercapodistria.

Otvoritve sta se udeležila tudi izolski in koprski župan, Danilo Markočič in Aleš Bržan.

Skupnostni prostor so odprli v sklopu projekta Social Innovators, ki je eden izmed 26 izbranih projektov Sklada finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih.

Social Innovators HUB prostor skupnosti je v prvi vrsti posvečen reševanju družbenih težav in pomeni pomembno pridobitev, ki bo na enem mestu združila vse ključne posameznike, skupine in institucije, ki delujejo v okolju.

Ob dogodku so skupaj z lokalnimi organizacijami in ustanovami odprli prostor različnim tematikam in pripravili delavnice, namenjene kariernemu razvoju mladih in krepitvi njihovih kompetenc na različnih področjih, kar jim lahko olajša vstop na trg delovne sile.

Slavnostne otvoritve se je udeležil tudi koprski župan Aleš Bržan, ki je poudaril pomen tega prvega skupnostnega prostora v Istri zlasti za mlade, ki so lahko akterji družbenih sprememb, so še zapisali na portalu Ekopercapodistria.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija