ARSO IZDAL RUMENO OPOZORILO: Pripravite se, v petek bo pestro!

Slovenija

Ponoči se od vzhoda pooblačilo. Jutri bo oblačno, popoldne bo zlasti na jugu občasno rahlo snežilo. Agencija RS za okolje (Arso) je za petek izdala rumeno opozorilo. 

Ponoči se bo oblačnost od vzhoda povečala. Jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju okoli 2 stopinji Celzija. Jutri bo oblačno, popoldne in zvečer bo predvsem v južni polovici Slovenije občasno rahlo snežilo.  Najvišje jutrišnje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Goriškem in ob morju okoli 7 stopinj Celzija. V noči na petek bodo padavine prehodno povsod ponehale.

V petek dopoldne bodo padavine najprej zajele Primorsko in se nato postopno razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah Primorske bo deževalo, v notranjosti pa bo sprva deloma snežilo, deloma deževalo, zvečer pa večinoma snežilo.

V soboto bo deloma jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. V nedeljo bo v severnih in vzhodnih krajih še nekaj sončnih obdobij, drugod pa bo pretežno oblačno. Na zahodu je popoldne možen rahel dež, napoveduje Arso.

Za petek rumeno opozorilo

Za petek je Arso objavil rumeno opozorilo. Primorski bodo ves dan grozile izdatne padavine, pričakovano je, da bo zapadlo od 25 do 50 mm padavin v 24 urah. V večernih urah Arso napoveduje še močno burjo, ki bo v sunkih dosegala od 85 do 100 km/h, opozarja pa tudi pred povišanim plimovanjem ter valovanjem morja.

V petek bo v osrednjih delih Slovenije možnost poledice in žleda, severne predele pa Arso opozarja pred močnim sneženjem. Pričakujejo, da bo v 24 urah padlo od 20 do 40 cm snega. Poleg tega bo velika možnost snežnih plazov v gorah.

V soboto bo na Primorskem še pihala močna burja, ki bo v sunkih dosegala od 85 do 100 km/h.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija