V KOPRU DANES NA STARTU TUDI KOLESARSKI ZVEZDNIK: Pogačar bo branil naslov državnega prvaka

Koper

V Kopru bo danes pozno popoldne prvo dejanje državnega prvenstva v kolesarstvu, in sicer vožnja na čas. Na startu bo tudi slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar. Zmagovalec dirke po Sloveniji bo branil naslov prvaka, ki si ga je lani privozil na Pokljuki.

Lani je bil v vožnji na čas drugi Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki pa ga letos ne bo na startu. Tretje mesto si je lani na Pokljuki privozil Pogačarjev sotekmovalec pri UAE Team Emirates Jan Polanc, ki bo tako kot Pogačar na startu tudi v Kopru. Poleg njiju bo od najboljših slovenskih kolesarjev na startu še Jan Tratnik (Bahrain Victorious), ki bo ob koncu startnega seznama dirko začel ravno med Polancem in Pogačarjem ob 19.17. V ženski konkurenci bo naslov branila Urška Žigart (Team Bikeexchange), ki se bo na progo podala ob 18.09.

Dekleta na kronometru čaka 21,2 km dolga trasa in 98 m skupnega vzpona, moške pa 31,5 km in 147 m skupnega vzpona. Start dirke bo pred vhodom v parkirno hišo Belveder na Kopalniškem nabrežju, od koder se bodo kolesarji podali proti Izoli. Trasa je speljana po Pristaniški ulici, Semedelski cesti, obalni cesti do industrijske cone v Izoli in nato nazaj proti Kopru. Cilj bo na Piranski cesti pri olimpijskem bazenu.

Prvi start v ženski kategoriji elite bo ob 17.58, v moški pa ob 18.32.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija