ZARADI DIRKE DRUGAČEN REŽIM V KOPRU: Zaprte ulice in parkirišča, spremenjene avtobusne linije, poglejte zemljevid! (VIDEO)

Koper

V četrtek, 17. junija, in v nedeljo, 20. junija, bo v Kopru potekalo državno prvenstvo v cestnem kolesarjenju. V času dirk bo veljal spremenjen prometni režim, določene ceste in parkirišča bodo zaprti, nekatere linije avtobusnega prometa bodo spremenjene. Za lažjo organizacijo poti v mesto in iz njega pred odhodom preverite, katere ceste bodo prevozne in na katerih parkiriščih lahko parkirate.

ČETRTEK: Zapora cest in ulic  

Koper bo v četrtek, 17. junija, med 14. in 20. uro prizorišče državnega prvenstva v vožnji na čas. Start dirke bo pred vhodom v PH Belveder na Kopališkem nabrežju, od koder se bodo kolesarji podali proti Izoli, in sicer po Pristaniški ulici, Semedelski cesti na kolesarsko traso ob novem parku v Žusterni in po obalni cesti do industrijske cone v Izoli, nato pa nazaj proti Kopru. Cilj preizkušnje bo na Piranski cesti.

V času dirke bo popolna zapora veljala na Kopališkem nabrežju (od ploščadi potniškega terminala do Ukmarjevega trga), Pristaniški ulici (od krožišča na Piranski cesti do Ukmarjevega trga), Semedelski cesti in Istrski cesti oz. obalni cesti (od križišča v Žusterni do meje z Občino Izola).

Za promet bo zaprt tudi del Piranske ceste, in sicer med krožiščema pri semedelskemu nadvozu in pri tržnici. Zapora bo zaradi ureditve prireditvenega prostora in postavitve varnostnih ograj začela veljati že od 9. ure zjutraj, po jutranji prometni konici, in bo veljala vse do 24. ure.

Parkirišča in preusmeritev za stanovalce

Obetajo se tudi zapore nekaterih parkirišč. Med 14. in 20. uro tako ne bo mogoče parkirati v Parkirni hiši Belveder, med 6. in 24. uro na parkirišču na severni obvoznici (pri Bastionu), med 9. in 24. uro pa tudi na parkirišču pri olimpijskem bazenu. Poleg tega bo med 12. in 20. uro onemogočen dostop do parkirišča na Ukmarjevem trgu in v Žusterni (gramoz).

Zaradi zapor bo v času dirke, med 14. in 20. uro, dostop onemogočen tudi vsem tistim, ki parkirajo na Tomažičevem trgu ter na parkiriščih, do katerih dostopajo po Kidričevi ulici in Belvederju.

Mestna občina Koper bo od četrtka, 17. junija, od 6. ure, do petka, 18. junija, do 12. ure, stanovalcem mestnega jedra (imetnikom dovolilnic za parkiranje na Tomažičevem trgu, severni obvoznici, parkirni hiši Belveder ter v ulicah z dostopom po Kidričevi ulici in ulici Belveder) omogočila brezplačno parkiranje na vseh javnih plačljivih parkiriščih v mestu z izjemo parkirišča za tržnico (znotraj zapornic). Dovolilnica naj bo nameščena na vidnem mestu.

Na cepljenje po Cankarjevi

V četrtek, 17. junija, bo med 14.30 in 18.00 na cepilni točki ZD Koper na Dellavallejevi ulici 3 potekalo množično cepljenje brez predhodnega naročanja. Zaradi popolne zapore Pristaniške ulice bo dostop do Zdravstvenega doma Koper mogoč po Cankarjevi ulici.

NEDELJA: Veljale bodo začasne zapore prometa

V nedeljo, 20. junija, bo med 8. in 20. uro, potekala dirka državnega prvenstva v cestni vožnji. Start in cilj 17,2 kilometra dolge krožne trase bo na Piranski cesti, obetajo se začasne popolne zapore prometa.

V času dirke (med 8. in 20. uro) bo premična zapora potekala po naslednjih odsekih cest: Piranska cesta, Istrska (obalna) cesta, Krožna cesta, Ulica Vena Pilona, Cesta na Markovec, cesta Istrskega odreda, Dolinska cesta, krožišče glavne ceste Koper–Dragonja, cesta Šalara–Vanganel in Bonini–Vanganel, Tribanska cesta, odsek ceste od Slavčka do krožišča Inde, Ljubljanska cesta in cesta Zore Perello Godina.

Za promet bo ves čas trajanja dirke povsem zaprt le del Piranske ceste, in sicer med krožiščema pri semedelskemu nadvozu in pri tržnici. Zapora bo zaradi ureditve prireditvenega prostora in postavitve varnostnih ograj veljala med 6. in 24. uro, v tem času bo za promet zaprto tudi parkirišče ob olimpijskem bazenu.

Del nedeljske trase poteka po Istrski (obalni) cesti, zato bo občasno omejen tudi dostop na parkirišče v Žusterni.

Koprski kronometer

????Jutri se v Kopru z vožnjo na čas začenja državno prvenstvo v cestnem kolesarjenju. Vljudno vabljeni.???? #trasazžupanom #kolesarskadirka #državnoprvenstvo #kolesarstvo #koper #mok

Posted by Aleš Bržan on Wednesday, June 16, 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Marko |  17 .06. 2021 ob  13: 29
Ni mi čisto jasno kako se lahko pripelješ do ZD po Cankarjevi ulici? Kaj se boš lahko vozil čez Titov trg, al kaj, ne razumem.
Fošina |  16 .06. 2021 ob  17: 59
Druga mesta po Evropi plačujejo mastne denarje in štartnine, da bi lahko videli dirkat zmagovalca Tour de France, mi ga pa dobimo zastonj, pa še pizdimo se, ker par ur ne bomo mogli parkirat tam kot vsak dan ... narobe svet, majkemi.
ZigaZois |  16 .06. 2021 ob  15: 06
Zanimivo: danes je bilo potrebno peš iz Izole v Koper na maturo, ker lokalni avtobusi ne vozijo zaradi kolesarske dirke. Če je to pravi razlog za pomanjkanje avtobusov, bomo 5 dni brez avtobusa. Čemu je to potrebno ?
en iz raje |  16 .06. 2021 ob  14: 07
10
"Krasno " pojasnilo, razumejo ga le avtor in vesoljci.
pinkopalinko |  16 .06. 2021 ob  09: 29
14
V času dirke bo popolna zapora veljala na Kopališkem nabrežju (od ploščadi potniškega terminala do Ukmarjevega trga), Pristaniški ulici (od krožišča na Piranski cesti do Ukmarjevega trga), Semedelski cesti in Istrski cesti oz. obalni cesti (od križišča v Žusterni do meje z Občino Izola).

Od meje z občino Izola naprej pa bodo biciklirali po zraku? Ni čudno, da se ob takih nejasnih in nepopolnih navodilih folku strga in dela pizdarije.