V KOPER PRIHAJAJO BISERI: Vrtovi Pokrajinskega muzeja tudi letošnje poletje gostijo glasbeni festival, otvoril ga bo Rudi Bučar

Koper

Festival Poletje z biseri, ki je lani prvič razvajal občinstvo v Kopru, se letos vrača v obogateni podobi. Biserno ogrlico bo namreč sestavljalo še več členov, saj se bo tokrat na festivalu zvrstilo kar 21 različnih dogodkov. Klasičnim sredinim koncertom v lapidariju Pokrajinskega muzeja Koper se bodo pridružili četrtkovi gledališki, stand-up in literarni večeri v Centru mladih Koper, kjer bodo ob petkih na sporedu tudi tematski jam-sessioni. Festival bo v sredo, 10. julija otvoril njegov ambasador, Rudi Bučar.

Priljubljeni primorski glasbenik pravi, da je zelo počaščen, da je lahko del takega festivala tudi kot izvajalec, saj gre po njegovem mnenju pri Poletju z biseri za izbrano glasbo in izbran ambient. "Muzika je primarnega pomena in to je najlepše," meni Bučar, ki bo za to priložnost svoje pesmi različnih glasbenih žanrov zaigral in zapel povsem sam, brez spremljevalnih glasbenikov. Obljublja "železni" repertoar, seveda pa bo tudi v sredo priložnost, da ga začini s kakšno svojo "cvetko".

V lapidariju  koprskega muzeja bo nato 17. julija slišati pesmi Kajetana Koviča o mačku Muriju, muci Maci, Čombeju in njihovih zgodbah iz Mačjega mesta, ki jih je pred 35-leti uglasbil Jerko Novak in zapela Neca Falk. 24. julija pa na muzejski vrt prihaja eden najzanimivejših in najbolj ustvarjalnih hrvaških duetov Alba & Leo, ki ga sestavljata Alba Nacinovich, večkrat nagrajena skladateljica in diplomirana jazz pevka ter kitarist in doktor znanosti Leo Škec.

Nato, 31. julija se bosta festivalski publiki predstavila hudomušna in eksotična devetčlanska primorska vokalno instrumentalna skupina Nesesari Kakalulu, ki bo z ritmično orientirano glasbo med obiskovalce sejala pozitivne vibracije in Jure Lesar, umetnik, skladatelj, pesnik, tudi aktivist,  ki bo svoj repertoar odigral z razširjeno zasedbo v akustični enačici.

Prva med avgustovskimi (7. 8.) bo glasbena zgodba koroške pevke in kitaristke Ditke. 14. avgusta bo sledilo nekaj "mehkega, prijetnega in toplega", nastop glasbene zasedbe Pliš, ki jo v jedru sestavljata izvrstna vokalistka Aleksandra Ilijevski in navihanec Marko Gregorič na kitari, pred nekaj leti pa sta plišasta postala še Murat kot beatboxer ter Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturah. Festival bo 21. avgusta zaključila ena izmed najbolj popularnih rock skupin na slovenski glasbeni sceni, zasedba Hamo & Tribute 2 Love. Na tokratnem koncertu bodo predstavili skladbe v slečeni različici. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija