V KOLONAH S HRVAŠKE VČERAJ PREDVSEM TUJCI: Se bodo Slovenci množično vračali tik prek iztekom roka brez karantene?

Slovenija

Ponekod na meji s Hrvaško so bile včeraj daljše čakalne dobe, ki pa kljub uvrstitvi Hrvaške na rdeči seznam za avgustovsko soboto niso neobičajno dolge. Da uvedba karantene za slovenske državljane za zdaj ni vplivala na dolžino kolon, kažejo tudi informacije z mejnih prehodov, da med vozniki prevladujejo tujci. Več Slovencev tako pričakujejo v prihodnjih dneh.

Takšne razmere na mejnih prehodih na avgustovsko soboto, ki tradicionalno velja za prometno obremenjeno, sicer niso neobičajne, čeprav je bilo povečan promet pričakovati tudi zaradi tega, ker se izteka zadnji konec tedna uvedbo 14-dnevne karantene ob vračanju slovenskih državljanov s Hrvaške. A za zdaj na mejnih prehodih še ne opažajo veliko Slovencev.

Kot je pojasnila Anita Leskovec s Policijske uprave (PU) Koper, mejni prehod Dragonja denimo prečka veliko Nemcev in Čehov, Slovencev pa je zelo malo. Anita Kovačič Čelofiga s PU Maribor je pojasnila, da je na Gruškovju podobno. Da med potniki, ki vstopajo v Slovenijo, prevladujejo tuje registrske tablice, so sporočili tudi s PU Novo mesto.

Bolj množično vračanje Slovencev tako na mejnih prehodih pričakujejo danes in v ponedeljek, torej tik pred iztekom roka v ponedeljek konec dneva, ko bo mogoče v Slovenijo s Hrvaške še vstopiti brez karantenske odločbe.

Vsem potnikom, ki se vračajo s Hrvaške, sicer predlagajo, da se na pot pripravijo in izberejo mejne prehode, ki niso tako obremenjeni. Predlagajo jim tudi, da se na pot odpravijo čim prej, da se izognejo gneči, saj lahko na poti naletijo na kakšne nepredvidljive dogodke, in da prispejo pravočasno, do ponedeljka do polnoči.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  23 .08. 2020 ob  13: 50
@ kokodek , si malo zabluzu ?
kokodek |  23 .08. 2020 ob  11: 55
-2
iz hrvaške se očitno vračajo samo tisti, ki si lahko privoščijo karanteno...vso ostali so doma in ližejo bon bone