V JUTRANJIH URAH KAR TRIJE PRIMERI POVOŽENJA DIVJADI: Novogoriški policisti opozarjajo na previdnost

Kronika

Danes zjutraj so policisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica obravnavali kar tri primere povoženja divjadi, in sicer na območju Nove Gorice, Vogrskega in na Bovškem.

Vse fotografije so simbolične.

O prvem primeru so bili novogoriški policisti obveščeni malo pred 6.30, ko je voznik osebnega avtomobila znamke Audi na območju Nove Gorice povozil srno. Primer so zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico, so sporočili.

Drugi primer se je zgodil ob 6.30 na Bovškem, kjer je 30-letni voznik kombija znamke Mercedes-Benz vozil iz vasi Soča proti naselju Kal-Koritnica. V bližini odcepa za center omenjene vasi je z leve strani na vozišče skočil jelen, ki se je zaletel v zadnja leva vrata vozila. Jelen se je po trčenju z vozilom nepoškodovan vrnil v bližnji gozd, na vozilu pa je nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu Zakona o pravilih cestnega prometa) so policisti Policijske postaje (PP) Bovec v nadaljevanju odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Tretji primer pa se je zgodil nekaj po 7. uri, ko so bili novogoriški policisti obveščeni o povoženju divjadi na cesti med naseljem Vogrsko in Volčjo Drago (približno 400 metrov od viadukta proti mostu).

Policisti PU Nova Gorica so ob tem ponovno opozorili, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v jutranjih in večernih urah. "Zato velja ponovno opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto, in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo," so sporočili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija