V ITALIJI ŽE NAPOVEDUJEJO: "Tretji odmerek bodo verjetno potrebovali vsi ljudje"

Svet

V Italiji se bodo lahko predvidoma od januarja prihodnje leto vsi prebivalci cepili s poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu-19, je danes napovedal podsekretar z italijanskega zdravstvenega ministrstva Pierpaolo Sileri. Prednost bodo imeli tisti, ki so se cepili s cepivom proizvajalca Johnson & Johnson.

"Tretji odmerek bodo verjetno potrebovali vsi ljudje," je pojasnil Sileri. Povedal je, da bodo do konca leta nadaljevali cepljenje starejših in zdravstvenih delavcev s tretjim odmerkom cepiva proti covidu. "Nato od januarja pa bo ponujen še preostanku populacije," je sporočil. Kdaj bo posameznik cepljen s tretjim odmerkom, bo odvisno od tega, kdaj je bil cepljen s prvim oziroma drugim odmerkom. Od cepljenja mora miniti vsaj šest mesecev, poročajo tuje tiskovne agencije. Prednost pri cepljenju s poživitvenim odmerkom bodo imeli tisti, ki so se prvič cepili s cepivom podjetja Johnson & Johnson, pri katerem je potreben samo en odmerek, je poudaril Sileri.

V Italiji je polno cepljenih 44,5 milijona ljudi, kar je 82,3 odstotka starejših od 12 let. 1,1 milijona ljudi je že prejelo poživitveni odmerek. Da bi še povečali precepljenost, od sredine meseca v državi velja pogoj PCT za vse zaposlene, tako v zasebnem kot javnem sektorju. Pretekli teden pa si je vlada zastavila nov cilj, in sicer 90-odstotno precepljenost proti covidu-19.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  27 .10. 2021 ob  10: 08
JA,JA in četrti in peti in šesti! Dokler banksterji ne napolnijo svojih računov...
Ištrijan |  27 .10. 2021 ob  08: 08
Ma daj?! kaksno razkritje! Tudi 4. in nadaljnje odmerke bodo potrebovali vsi.....če narod ne misli odpret oči in jih zgrabit za kravate!!
manemebasat |  26 .10. 2021 ob  23: 37
Joj to bo se smeha.