V GARAŽNI HIŠI NA DOLINSKI LEŽAL MOŠKI, KI SE NI ODZIVAL: Na kraj prihiteli policisti, pričakalo jih je 'presenečenje'

Kronika

Dopoldne so policiste poklicali z ene od prodajaln na Dolinski v Kopru in povedali, da v garažni hiši leži moški, ki se ne odziva. Policisti so našli Koprčana, z njim je bilo vse vredu. Ob njem je bil moped znamke Piaggio Zip, za katerega so v postopku preverjanja ugotovili, da je ukraden v Italiji. Sledi kazenska ovadba, so sporočili s koprske policijske uprave.

Vse fotografije so simbolične.

Ob 11.30 je bila prometna nesreča na Šmarski v Kopru. 52-letni državljan Slovaške je z osebnim avtomobilom izsilil prednost vozniku skuterja. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog, skuterist se je pri padcu lažje poškodoval.

Ob 15.27 pa je bila prometna nesreča v Obrovu, ki jo je zaradi prekratke varnostne razdalje povzročila 59-letna voznica motornega kolesa.

Ob 23. uri so policisti na Šmarski v Kopru ustavili voznika osebnega avtomobila iz okolice Izole, ki mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,67 mg/l. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, sledi obdolžilni predlog.

Kraje in vlomi

V Luciji je nekdo ukradel zaklenjen moped Piaggio ZIP (25), reg. št. KP5J-T7.

V Luciji je nekdo vlomil v klet, iz katere je ukradel izvenkrmni motor Tomos 4 in dva kovčka s knjigami.

Državljanu Italije so v Ankaranu, medtem ko se je kopal, ukradli torbo s prenosnim telefonom znamke Iphone, ključi stanovanja, dokumenti in gotovino.

V Portorožu je nekdo vlomil v parkomat in ukradel kaseto z denarjem.

Na Cestni na Markovec v Kopru so ponoči s hodnika ukradli dve kolesi, znamke Cube AIM 29 in Cube 27, priklenjeni na ograjo. Skupaj sta vredni 1050 evrov.

V Vrhpolju je nekdo poškodoval več nagrobnih spomenikov. Razbite so plošče in odtujena kamnita vaza. Policisti intenzivno zbirajo obvestila in preiskujejo kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah prijeli 41 ilegalnih migrantov. Na območju policijske postaje Ilirska Bistrica 21 državljanov Afganistana, na območju PP Koper pa 20 državljanov Afganistana in Pakistana. Vsi postopki še potekajo.

Policisti na Koprskem v zadnjih 24 urah prejeli 172 klicev

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 172 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin in štiri vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v osmih primerih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija