PRI GRADIŠČU TRČILI MOTORISTKI: V nesreči sta se obe poškodovali, prepeljali so ju v izolsko bolnišnico (FOTO)

Kronika

V ponedeljek malo pred 15.30 je prišlo do prometne nesreče na glavni cesti med Gradiščem pri Materiji in Obrovom, v kateri sta trčili motoristki, ki sta vozili iz smeri Kozine proti Podgradu. V trčenju sta se obe telesno poškodovali in bili prepeljani v Splošno bolnišnico Izola.

Vzrok za prometno nesrečo je bila prekratka varnostna razdalja 59-letne Avstrijke, voznice motornega kolesa, ki je trčila v motorno kolo, ki ga je peljala druga 54-letna Avstrijka. Pri padcu sta se obe poškodovali, povzročiteljici pa sledi plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovanima nudili prvo pomoč in nato pomagali pri zdravniški oskrbi ter transportu v reševalno vozilo in na vozilih izklopili vire energije. Poškodovani voznici so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico, so zapisali na Facebook strani PGD Materija.

Na intervenciji je sodelovalo deset gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, zdravnik in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, policisti PP Kozina ter PPP Koper in uslužbenci cestnega podjetja, so zapisali v PGD Materija.

Ogled kraja nesreče so policisti zaključili ob 17. uri, ko je bil promet ponovno popolnoma sproščen, so še sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija