V DESUS VLADA "NEENOTNOST IN NESPOŠTOVANJE": Bodo Simonoviča pozvali k odstopu?

Izola

Svet DeSUS, ki naj bi bil danes popoldne, je prestavljen na 5. oktober, so sporočili iz stranke. Podrobnosti o razlogih za prestavitev seje bodo predvidoma znane po seji izvršnega odbora stranke.

Izvršni odbor namreč danes obravnava stališča in predloge, ki so bili podani na klavzuri stranke 10. septembra. Pričakovati je bilo razpravo o predlogu, da poslance DeSUS pozovejo k odstopu. Ali bo izvršni odbor sprejel tak sklep in ga posredoval v odločanje svetu stranke, še ni jasno.

Svet stranke je bil predviden za popoldan, a seje danes ne bo, pač pa je prestavljena na 5. oktober.

Prav tako je težko napovedati, kaj bo glede poziva poslancem k odstopu storil svet stranke, če bo prejel tak sklep. Doslej je bilo sicer moč zaznati, da je svet stranke večinsko bolj naklonjen poslanski skupini, ki pa je že dalj časa v napetih odnosih z vodstvom stranke.

Predsednik sveta Anton Urh pričakuje, da bo na izvršnem odboru konstruktivna razprava ter bodo člani "pravilno odločali in sprejeli sklepe, ki bodo sprejemljivi za obravnavo in sprejem na svetu stranke". Ne skrbi pa ga, da bi izvršni odbor obravnaval stališče enega člana na klavzuri stranke, da bi bilo treba poslance izključiti iz DeSUS, je povedal Urh.

Izvršni odbor bi lahko obravnaval tudi predlog, da se začnejo postopki za izključitev podpredsednice DeSUS Brigite Čokl ter namestnika predsednika pokrajinske organizacije Pomurje Draga Kocbeka iz stranke. To naj bi na klavzuri predlagal poslanec Ivan Hršak.

Po klavzuri so sicer izjave predsednika DeSUS Ljuba Jasniča glede poziva poslancem DeSUS za odstop ter Jasničevo pogojevanje sprožile ostre odzive poslancev. Poslanec Branko Simonovič je tedaj ocenil, da z Jasničem konsolidacija stranke ni več možna

Branko Simonovič

Bodo Simonoviča pozvali k odstopu?

Kot je za naš portal pojasnil izolski poslanec Branko Simonovič, je "zelo težko napovedovati, kaj se bo zgodilo danes. Ugotavljam pa, da je tudi v naši stranki čutiti neenotnost in neko nespoštovanje. Ko se pogovarjamo o raznih zadevah se poslušamo, vendar se ne slišimo. Ne bi želel špekulirati, kaj se bo zgodilo."

"Gotovo pa je, če bom kot poslanec pozvan k odstopu, ne bom odstopil," je še dodal.

Pred dnevi nam je Simonovič zaupal, da resno razmišlja o izstopu iz stranke, zato nas je zanimalo tudi, ali se je pri tem kaj spremenilo. "Ne samo razmišljal, kot predsednik DeSUS Izola sem minuli četrtek sklical izvršni, občinski in nadzorni odbor DeSUS Izola, kjer smo imeli razpravo o aktualnih zadevah. Ponudil sem tudi svoj izstop. Sklepi pa so bili dokaj jasni, da je to sicer pravica vsakega člana stranke, vendar pa so ocenili, da bi bilo to nesprejemljivo in zelo škodljivo za stranko," je navedel Simonovič.

"Jaz iz stranke kot predsednik ne morem izstopiti, namreč ne morem razočarati svojih sotrpinov, ki smo od leta 1994 gradili DeSUS Izola. Vprašanje pa je, kaj bo s poslansko skupino," je še zaključil Simonovič.

Jasnič je po klavzuri na vprašanje, ali bo odstopil z mesta predsednika stranke, če izvršni odbor ne bo predlagal svetu poziva k odstopu poslancev DeSUS, odvrnil, da bo v tem primeru hudičevo razmislil, kaj se splača narediti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  24 .09. 2021 ob  00: 08
Najboljše merilo človeka ni, kje je v času udobja, temveč kje stoji v času izzivov in kontroverznosti.
Martin Luther King ml.
anton |  23 .09. 2021 ob  17: 34
"Jaz iz stranke kot predsednik ne morem izstopiti, namreč ne morem razočarati svojih sotrpinov, ki smo od leta 1994 gradili DeSUS Izola. Vprašanje pa je, kaj bo s poslansko skupino," je še zaključil Simonovič.

Mislim, da zgornjim besedam ne verjame niti sam, kaj šele njegovi "sotrpini".
Izolani, vsaj s katerimi se osebno družim, imamo svoje mnenje, ki ga bomo izrazili na volitvah in se zelo razlikuje od mnenja dotičnega. Manj škode bi bilo za stranko, če ga v politiki sploh ne bi bilo.
 |  23 .09. 2021 ob  14: 54
cvilimož
 |  23 .09. 2021 ob  14: 53
ma ta simpatikone patuljak ne bi odstopil za neč na svetu...
inteligentnega pogleda globokih misli svetovljan tudi nasploh človekoljub ko gre zanj....
karizmatičen energetski
res persona,,
,a kako je pa ta bil direktor in kako je poslanec k faco lih nima ...okej okej ima v glavi veliko znanja ja
Ben |  23 .09. 2021 ob  13: 29
Ne vem, kaj je bolj tragikomično, ravnanje Desusa, obnašanje njihovih poslancev, ali poročanje o tej nikolikončani žajfnici?