SIMONOVIČ RAZMIŠLJA O ODHODU: A ne s poslanskega mesta!

Izola

Klavzura DeSUS je v petek razpravljala o aktualnem dogajanju v stranki upokojencev in po besedah predsednika Ljuba Jasniča svetu stranke predlagala, da poslance DeSUS pozove k odstopu. Ivana Hršaka, Franca Juršo in Branka Simonoviča naj bi nadomestili nadomestni poslanci. Jasnič pogojuje svoje nadaljnje predsedovanje stranki z odstopom poslancev, izolski poslanec Simonovič pa je nad predsednikovimi izjavami naravnost ogorčen. "Najraje bi takoj izstopil iz DeSUS," nam je zaupal.

Branko Simonovič

"Vsi smo bili frapirani, ko smo gledali izjavo gospoda Jasniča po klavzuri, da je bil sprejet sklep, da poslanci DeSUS odstopimo in nas nadomestijo nadomestni poslanci, če se to ne zgodi, pa da bo on razmislil o svoji vlogi v stranki. Zavladala je ogorčenost, ker takšnega sklepa preprosto ni bilo," je v izjavi za naš portal povedal Branko Simonovič.

Kot nam je pojasnil, jih je bilo na klavzuri nekaj manj kot sto. Govora je bilo predvsem o tem, kako stranko konsolidirati, kako vzpostaviti sodelovanje in o pripravah na volitve. "Med razpravljanjem je nekdo predlagal, da se poslance pozove k odstopu, če ne odstopijo, pa da se jim stranka DeSUS odpove. A o tem se ni sklepalo čisto nič," je dogajanje na klavzuri opisal izolski poslanec.

Danes je sicer tudi predsednik DeSUS Ljubo Jasnič pojasnil, da je prišlo do nesporazuma. Kot je povedal STA, v petek na klavzuri stranke niso sprejeli sklepa o tem, da se poslance DeSUS pozove k odstopu, pač pa je bilo to eno od stališč na klavzuri. O vseh stališčih bo v torek razpravljal izvršilni odbor, ki bo pripravil predloge sklepov za svet stranke. Sklepi bodo tako sprejeti šele na svetu stranke.

Ljubo Jasnič

A Simonoviča je dogajanje po klavzuri vseeno močno razburilo, zato tudi ne on ne Jurša ali Hršak niso šli na sobotno proslavo stranke ob 30-letnici delovanja," nam je priznal in dodal: "Pogojevanje na tak način, ali oni ali jaz, in izključevanje, zagotovo ne pelje k neki konsolidaciji stranke in k sodelovanju."

V soboto sta prvotno Jasničevo izjavo demantirala tudi predsednik sveta DeSUS Anton Urh in podpredsednica DeSUS Julijana Bizjak Mlakar. "Stranka DeSUS ne bo ostala brez poslancev. Poslanci bodo ostali in tudi stranka DeSUS bo sodelovala s poslanci in parlamentom, tako da bo naprej ostala parlamentarna stranka," je dejal Urh.

Simonovič bo ostal poslanec

Simonovič nam je jasno povedal, da o odstopu s poslanskega mesta ne razmišlja: "Ker mislim, da ni nobenih razlogov, da bi to nekdo od mene zahteval. Sledim samo sklepom organov stranke, ki so me pripeljali v koalicijo najprej z Marjanom Šarcem, kasneje z Janezom Janšo, spoštujem pa tudi to, da nismo več del koalicije s SDS. Torej ne vem, zakaj bi me nekdo izključeval. Poslanci smo bili izvoljeni s strani volivcev, ne pa ljudi, ki so pristopili k DeSUS in imajo izkaznico." 

Ob tem pa je priznal, da je takoj po Jasničevi izjavi v petek začel razmišljati o izstopu iz stranke. "Takšno stališče imam tudi danes."

Sestati se mora z izolskimi kolegi

Kot nam je pojasnil, se mora pred končno odločitvijo najprej sestati z organi izolskega odbora DeSUS: "Ker sem predsednik DeSUS Izola, bom najprej sklical organe naše stranke in se bomo o tej moji nameri pogovorili." Če bo le čas dopuščal, se bodo v Izoli sestali še v tem tednu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  14 .09. 2021 ob  21: 20
Pohlepnez
Menebriga |  14 .09. 2021 ob  15: 31
Stranka upokojencev? Ma kakšnih upokojencev, vendar! To je stranka bogatašev, prisklednikov, koritnikov, ki jim nikoli v življenju ni nič manjkalo in so bili vedno na takih položajih, kjer so lahko za svoj žep in vso žlahto počrpali kolikor se je dalo. Stranko upokojencev bi morali voditi tisti upokojenci, ki imajo manj kot 1.000 eur pokojnine na mesec, potem bi si mogoče znali in zmogli kaj priboriti v korist vseh upokojencev. Dokler pa bodo v vodstvu stranke in po občinskih odborih sedeli prosluli bivši političarji s polnimi ustmi, polnim želodcem in polnimi zadnjicami, ne bo za slovenskega upokojenca nič boljše. Videli nas bodo samo v času pred volitvami, ko bomo del njihovega predvolilnega programa - potem pa adijo. Zgodba se že dolgo ponavlja in francozi bi rekli deja-vu. Sicer pa - v Sloveniji ne rabimo stranke upokojencev, ne v levi in ne v desni izvedbi.
Istriano |  14 .09. 2021 ob  12: 55
-6
Ta Jasnič bo naredil tak razkol v Desusu s svojim način vodenja, da se še dolgo ne bodo pobrali.
 |  14 .09. 2021 ob  11: 28
17
že po obrazu ga vidiš da je zelo inteligenten
po laseh vidiš da mu je mar da si želi blaginje za vse
po drži ramen se opazi da mu skrb za druge - sodržavljane penzioniste turistične delavce ni tuja
takšnega človeka bi lahko kazali kot ideal altruizma
zmeraj za druge sebe postavlja na zadnje mesto, pozablja nase
simeonović branislawo,
joooj, kdo te je volil voli vol vo v
joe jaxson |  13 .09. 2021 ob  21: 38
34
in naj še kdo reče, da politika ni kurba in da politična stolica ni sladka ? škifo !
Obala1 |  13 .09. 2021 ob  20: 24
42
Brankota poznam se iz casov ko je vodil Delfin In je ze takrat bil kot je rekel @Ben …prej si bo luknjo v kolenu naredil kot da odstopi od €…ne vem sicer kdo ga je volil ker vsi ki ga poznajo vedo kaksen je ….ceprav je Desus itak bil vedno v vladi ( njih ne zanimajo programi vendar, da so vedno pri koritu )
Ben |  13 .09. 2021 ob  19: 28
39
Rekel sem nekaj, mislil sem drugo, naredil sem tretje! Kdo sem, uganeš?