V AJDOVŠČINI BODO PRENOVILI MESTNO TRŽNICO: Celotna vrednost projekta je ocenjena na 208.000 evrov

Goriška

Občina Ajdovščina se je odločila za prenovo pokritega dela mestne tržnice. Projekt prenove je prijavila na razpis LAS Vipavska dolina in za investicijo, vredno 208.000 evrov, pridobila skoraj dve tretjini nepovratnih sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

"Potreba po prenovi mestne tržnice se je kazala že dolgo. Potekala bo v več fazah, prva pa bo zajemala prenovo notranjega dela," je povedal vodja oddelka za gospodarstvo in razvojne zadeve Občine Ajdovščina Janez Furlan.

V sklopu projekta bo temeljito prenovljena notranjost pokritih prostorov mestne tržnice, vključno z vsemi inštalacijami in sanitarijami. Obstoječa večja prodajalna sadja in zelenjave bo ločena od novega tržnega prostora, ki bo dobil tudi nov vhod. V ta namen bodo obstoječe nepremične stojnice prestavljene na drugi del zunanje tržnice.

Notranji tržni prostor bo na novo opremljen, poleg prodajnih pultov bodo ponudnikom na voljo tudi hladilniki, tehtnice in blagajne.

"Po prenovi, ki bo ponujala boljše pogoje tako za prodajalce kot kupce, pričakujemo, da se bo povečalo število prodajalcev ter s tem tudi ponudbe lokalnih izdelkov in pridelkov," je še dejal Furlan.

S prenovo bodo potekale tudi aktivnosti za spodbujanje potrošnje, obenem pa tudi za spodbujanje pridelave in predelave kmetijskih pridelkov in izdelkov. Ponudnike bodo spodbujali k trženju proizvodov.

Ob novih pokritih prostorih za neposredno prodajo pridelkov in izdelkov bo prenovljen tudi spletni portal Virtualne tržnice, ki bo ponujal bistveno več vsebin kot doslej. Ponudbi in povpraševanju bosta dodana dva vsebinska sklopa - novičarski, ki bo zanimiv predvsem za potrošnike, ter izobraževalni, katerega vsebine bodo ponudile nova znanja s področja trženja in spodbujale domače ponudnike k bolj podjetniškemu pristopu k prodaji svojih pridelkov.

Celotna vrednost projekta prenove tržnice je ocenjena na 208.000 evrov, iz evropskih skladov pa bodo v ta namen pridobili 146.000 evrov. Projekt naj bi zaključili še letos.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija