Utopil se je 46-letni plavalec

Kronika

V reki Soči pri Solkanu se je v ponedeljek pozno popoldne utopil 46-letni plavalec. Med plavanjem čez reko skupaj s hčerkama so moškega in eno od hčera sredi struge zajele brzice. Deklico je rešil bližnji plavalec, utapljajočega moškega pa so opazili prepozno, da bi mu lahko pomagali, so sporočili s Policije.

Na Policijski upravi Nova Gorica navajajo, da je 46-letnik, doma v občini Šempeter-Vrtojba, skupaj z mlajšima hčerama malo po 18. uri plaval preko reke Soče na nasprotni desni breg nad kajakaško progo v Solkanu.

Starejša hčerka je uspešno priplavala na nasprotni breg, očeta in mlajšo hčerko pa so sredi struge zajele brzice. Deklica je pričela klicati očeta na pomoč, sočasno pa je v vodo skočil bližnji plavalec, ki je dogodek opazoval z obale. Dohitel je mlajšo hčerko in ji dobrih 300 metrov nižje pomagal na kopno.

Zaradi toka je voda očeta odnesla naprej, česar sprva ni opazil nihče, zato mu tudi nihče ni priskočil na pomoč, pojasnjujejo na policiji.

Njegovo nezavestno telo je šele približno 600 metrov nižje opazil moški v solkanskem potapljaškem centru. Ta je takoj pohitel z reševanjem, a je tok Soče moškega v tem času odnesel še približno 200 metrov nižje.

V reševanje utapljajočega so se vključili člani Podvodne reševalne službe in poklicne Gasilske enote Nova Gorica, ki so skupaj s policisti iskali moškega. Njegovo truplo so šele okoli 20.20 zvečer našli še nižje ob toku reke, v mirnem delu Soče tik ob mejni črti z Italijo, so še navedli policisti.