UPRAVITELJU ŽE PRVI DAN STEČAJA ZVONIL TELEFON: Zdaj zbira nezavezujoče ponudbe, zaposlenim vročil odpovedi

Slovenija

Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik je danes objavil vabilo k dajanju ponudb za odkup poslovne celote družbe Adria Airways. Izkaze interesa pričakuje do 10. novembra, kaže objava na spletni strani Ajpesa.

"Z zbiranjem nezavezujočih ponudb želim preveriti, kakšen je interes morebitnih kupcev," je STA povedal Pustatičnik. Klice interesentov je dobival že prvi dan stečaja, je dodal, z zbiranjem pisnih ponudb pa želi preveriti, kako resni so ponudniki, preden bo ocenil premoženje.

Med premoženjem letalskega prevoznika, ki je v preteklosti prodal vsa letala, je zemljišče, kjer stoji upravna stavba, in stavbna pravica, terjatve do kupcev, letalski rezervni deli, oprema ter dve manjši stanovanji v Ljubljani in čateških toplicah, je povedal upravitelj.

Ocene vrednosti premoženja še nima, med drugim ker še nima podatkov iz zemljiške knjige. Po prvih podatkih bi lahko bila vrednost zemljišča, ki je pod hipoteko, in stavbne pravice okoli pet milijonov evrov, za okoli milijon evrov so poslali zahtevkov za plačilo terjatev.

Upravitelj je v ponedeljek začel delavcem vročati odpovedi pogodb o zaposlitvi. Družba je imela na koncu po slovenski zakonodaji zaposlenih 523 ljudi, še 27 jih je bilo zaposlenih po švicarski zakonodaji. Doslej je odpovedi prevzelo okoli 480 zaposlenih, tisti, ki so v tujini, jih bodo prejeli po pošti, je povedal upravitelj.

Okrožno sodišče v Kranju je 2. oktobra začelo stečaj letalskega prevoznika, ki ga je država leta 2016 prodala neznanemu nemškemu finančnemu skladu 4K. Predlog za stečaj je zaradi insolventnosti vložilo vodstvo družbe.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija