STEKEL STEČAJ ADRIE AIRWAYS: Upniki imajo tri mesece časa

Slovenija

Kranjsko okrožno sodišče je danes začelo stečajni postopek Adrie Ariways, potem ko je vodstvo družbe zaradi insolvenčnosti to predlagalo v ponedeljek. Stečaj bo vodil upravitelj Janez Pustatičnik, upniki letalskega prevoznika pa imajo tri mesece časa, da prijavijo svoje terjatve in izločitvene pravice v stečajnem postopku.

Zadnji dan roka za prijavo terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic v stečajnem postopku je 3. januar 2020, je razvidno iz današnje objave okrožnega sodišča na spletni strani Ajpesa. Vodstvo Adrie Airways je v ponedeljek sporočilo, da morajo zaradi insolventnosti družbe in v skladu z zakonskimi določbam zaradi položaja, v kakršnem se je Adria znašla, predlagati stečaj podjetja.

Letalska družba, ki jo je država leta 2016 prodala neznanemu nemškemu finančnemu skladu 4K, se je že dalj časa soočala s finančnimi težavami. Te so se po prevzemu še poglobile, čeprav so novi lastniki napovedovali rast, več dokapitalizacij in novega strateškega partnerja. Adria je na koncu ostala brez vseh lastnih letal, več najetih so ji v zadnjih tednih zasegle lizinške hiše zaradi neplačanih dolgov. Prav tako je družba, ki ima 558 zaposlenih, dolžna del avgustovskih plač, za september naj jim ne bi plačali socialnih prispevkov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija