MENJA SE UPRAVA DARSA: Na čelo družbe nadzorniki postavili Hajdinjaka

Slovenija

Uprava Darsa s Tomažem Vidicem na čelu je sporazumno predčasno zapustila položaj, nadzorniki pa so za petletni mandat z današnjim dnem imenovali štiri nove člane uprave. Vodil jih bo Valentin Hajdinjak.

Poleg Vidicu, ki je Dars vodil dobra štiri leta, je mandat člana uprave z 9. julijem prenehal tudi Gašperju Marcu, ki je petletni mandat nastopil 15. maja letos, ter Viliju Žavrlanu, ki je v upravi sedel od oktobra 2016. Ostaja pa delavski direktor Rožle Podboršek, ki se je upravi pridružil maja lani, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Darsa.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Krmilo Darsa prevzema Valentin Hajdinjak, sicer podpredsednik NSi. Hajdinjak je leta 1994 postal predstavnik za javnost omenjene stranke, s podobno funkcijo pa je nadaljeval v kabinetu Andreja Bajuka, ki je bil takrat predsednik vlade.

Valentin Hajdinjak

Leta 2002 je prestopil na ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kjer je pozneje postal vodja službe za odnose z javnostmi in promocijo, leta 2005 pa ga je vlada imenovala za svojega tiskovnega predstavnika. Zadnja leta je bil Hajdinjak zaposlen v podjetju T2.

V upravi Darsa so se novemu predsedniku pridružili Boštjan Rigler, ki je v Darsovi upravi že sedel leta 2007, nekdanji minister za infrastrukturo Peter Gašperšič ter Romana Fišer.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija