NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Koper

V času, ko postajajo vse pomembnejše storitve, ki jih lahko opravimo varno in brez dotika, je več kot dobrodošla osvežitev, enostavna in uporabniku prijazna storitev mobilnega plačevanja parkirnine prek aplikacije ali SMS-a – EasyPark, ki je dobro poznan že v mnogih državah sveta, tudi v številnih slovenskih mestih. Po novem je prisoten v vseh štirih obalnih občinah, z njim pa lahko parkiramo tudi v nam bližnjem Trstu. V Kopru in Ankaranu boste lahko aplikacijo začeli uporabljati 10. julija, ta petek. 

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Del njihovega mednarodnega omrežja je tudi Slovenija, kjer je EasyPark prisoten v naslednjih krajih: Maribor, Bled, Piran, Portorož, Fiesa, Lucija, Strunjan, Seča, Izola, Sežana, Škofja Loka, Slovenj Gradec, Ptuj, Kranjska Gora, Kobarid, Komen, Grosuplje, Novo mesto, Tolmin, Bovec.

Od petka, 10. julija, pa tudi v Mestni občini Koper in občini Ankaran

Tako lahko sedaj z le eno aplikacijo varno, hitro in predvsem brez dotika parkirnega avtomata plačate parkirnino v vseh štirih občinah Slovenske Istre. Slovenci sicer lahko uporabljamo aplikacijo EasyPark za parkiranje in plačevanje parkirnine po vsej Evropi. Kar pa je vsekakor dodatna dodana vrednost aplikacije EasyPark, je dejstvo, da lahko z njo plačate parkirnino ne le po vsej Obali, ampak tudi v sosednjem Trstu! Za konec zmede s parkirnimi listki, iskanjem drobiža, začnite uporabljati aplikacijo EasyPark. Še ena prednost aplikacije je tudi dejstvo, da ves proces brezkontaktno opravite na svojem telefonu in se ne dotikate parkirnih avtomatov.

Uroš Maklič

"EasyPark voznika, ne glede na to, v kateri državi se nahaja, z eno samo aplikacijo reši zagate plačevanja z gotovino, osvobodi skrbi o poteku parkirnine, vožnjo pa naredi prijetnejšo z novo, inovativno storitvijo Find&Park, ki voznikom pomaga najti prosto parkirno mesto," poudarja Uroš Maklič, direktor za Slovenijo v skupini EasyPark.

"V Sloveniji je EasyPark prisoten v turistično najmočnejših občinah, kjer rešujemo izzive domačih in tujih obiskovalcev, pomagamo pa tudi tistim, ki redno potujejo zaradi službe. Tak primer so dnevne migracije na relaciji Obala–Trst ali Maribor–Graz," dodaja Maklič.

Kako deluje storitev EasyPark?

Uporaba EasyParkove storitve je varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z aplikacijo ali SMS-om.

 NALOŽITE APLIKACIJO NA SVOJ TELEFON Z ENIM KLIKOM NA TEJ POVEZAVI 

Aplikacija: parkiramo svoje vozilo, naš telefon pa samodejno najde območje, v katerem se nahajamo. Izberemo čas parkiranja in kliknemo "potrdi". 10 minut pred potekom parkiranja nas aplikacija na to opozori, mi pa lahko podaljšamo parkirnino na daljavo. Aplikacija izvede plačilo ob zaključku parkiranja. Denarja ni treba nalagati vnaprej (brez dobroimetja). Le enkrat vnesemo v aplikacijo podatke o svoji kreditni kartici (Mastercard, Visa, Diners, Amex) ali PayPalu. Ob zaključku parkiranja prejmemo davčno potrjen račun na svoj elektronski naslov oz. ga lahko prenesemo s spletne strani http://www.easypark.si.

SMS: na nalepki oziroma parkirni tabli preverimo območje, v katerem smo parkirali svoje vozilo in posredujemo SMS-sporočilo na številko 031 20 90 20 s svojo registrsko oznako vozila. 10 minut pred potekom parkiranja prejmemo SMS-opomnik in lahko podaljšamo parkirnino na daljavo.

Za več informacij obiščite www.easyparkgroup.com in https://easypark.si.