Ukradli žensko treking kolo

Goriška

Včeraj dopoldne so policisti v Novi Gorici obravnavali tatvino približno tri leta starega ženskega kolesa znamke Tracking Line črne barve z zelenim napisom. Storilec je s tem protipravnim ravnanjem lastnika oškodoval za približno 500 evrov.

Fotografija je simbolična.

Iz prometa izločili voznike avtomobilov, ki so vozili pod vplivom alkohola

Policisti so danes v zgodnjih jutranjih urah v Novi Gorici ustavili 41-letnega voznika in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je imel omenjeni voznik v organizmu 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Novogoriški policisti so omenjenemu vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

V Idriji so policisti včeraj v poznih večernih urah ustavili 34-letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je imel omenjeni voznik v organizmu 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Idrijski policisti so omenjenemu vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.  

Včeraj nekaj minut po 1. uri v nočnem času so policisti blizu Ajdovščine ustavili 35-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je imel omenjeni voznik v organizmu 1,01 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so omenjenemu vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Zaradi kršitve prometne zakonodaje policisti vozniku zasegli moped

Včeraj v večernih urah so policisti v Novi Gorici ustavili 40-letnega voznika mopeda znamke Gilera in v postopku ugotovili, da ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Novogoriški policisti so mu na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa moped zasegli.

Obravnavani primer s področja zakona o zaščiti živali

Policisti so bili včeraj zgodaj popoldne obveščeni, da se je spuščen pes večkrat zagnal v drugega psa (mešanca) oškodovanke, s katerim je bila le-ta na sprehodu (proti Stari Gori)  in ga je imela na povodcu. Policisti so ugotovili, kdo je lastnik spuščenega psa, in zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali mu bodo izrekli globo z izdajo plačilnega naloga.

Preglasna glasba motila sosede pri nočnem počitku

Včeraj nekaj po 1. uri v nočnem času so policisti v Bovcu obravnavali kršitev javnega reda in miru zaradi preglasne glasbe, ki je sosede motila pri nočnem počitku. Bovški policisti so 24-letnemu moškemu, italijanskemu državljanu zaradi kršitve določil 8. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru izrekli globo z izdajo plačilnega naloga.

Obravnavana primera s področja javnega reda in miru v Kromberku in na Tolminskem

Včeraj so v zgodnjih jutranjih urah bili novogoriški policisti s strani varnostnika obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem od gostinskih lokalov v Kromberku pri Novi Gorici. Policisti so v zvezi z obravnavanim primerom dvema kršiteljema, oba sta stara 21 let in sta državljana Republike Italije, zaradi kršitve določil Zakona o zasebnem varovanju in kršitvi določil tujske zakonodaje izrekli globo z izdajo plačilnega naloga.  

Včeraj  nekaj po 2. uri v nočnem času  je bila policija s strani varnostnika enega od gostinskih lokalov v Tolminu obveščena o kršitvi javnega reda in miru. Tolminski policisti so trem osebam, starimi 25, 21 in 30 let, zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izrekli globo z izdajo plačilnega naloga. Tolminski policisti še dodatno zbirajo obvestila glede okoliščin včerajšnje kršitve s področja javnega reda in miru. Na podlagi ugotovljenih dejstev bodo podali ustrezen ukrep.

Primeri s področja prepovedanih drog

Policisti so včeraj v nočnem času imeli v postopku štiri italijanske državljane, stare od 18 do 25 let, in jim zasegli zeleno posušeno rastlino, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo konopljo, ter belo snov, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo amfetamin. Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenih primerih za prepovedano drogo, bodo policisti zoper navedene italijanske državljane uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.