Bliža se slovenski Start:up roadshow

Tehnologija

Organizatorji tekmovanja Start:up leta 2014 bodo v prihodnjih tednih v več krajih izvedli serijo dogodkov z naslovom Start:up roadshow. Na teh bodo z lokalnimi podjetniki in strokovnjaki udeležence navduševali za podjetništvo ter jih opremili s potrebnim znanjem in podjetniškimi izkušnjami. Dogodki bodo tudi priprava za tekmovanje Start:up leta.

Izobraževalno-motivacijske dogodke, katerih glavni namen je kot omenjeno priprava podjetnikov za prijavo na tekmovanje Start:up leta 2014, bodo gostili Ljubljana, Nova Gorica, Maribor, Kranj in Zagorje. Prvi dogodek bo v Ljubljani 28. januarja.

Udeleženci bodo pridobili podjetniška znanja, tako z vidika ustanovitve in zagona startup podjetja kot tudi z vidika prijave na tekmovanje in pridobitve zagonske subvencije Slovenskega podjetniškega sklada v okviru razpisa P2.

Inovativna podjetja, mlajša od treh let, se lahko s svojimi poslovnimi načrti do 10. marca 2014 prijavijo na spletni strani www.startup.si. Poudarek pri ocenjevanju poslovnih načrtov bo na podjetniški ekipi, poznavanju in velikosti trga, ter na jasnosti opredeljenega poslovnega modela. Organizatorji pričakujejo kratke in jedrnate poslovne načrte z jasno opredeljenimi in morebiti že celo s potrjenimi hipotezami poslovnega modela.

Tekmovanje Start:up leta, na lanski izvedbi je zmagalo podjetje Koofr, je že tradicionalno povezano s pridobitvijo zagonske subvencije P2 Slovenskega podjetniškega sklada. Na tekmovanju lahko podjetniki pridobijo do 25 od skupno 100 možnih točk v okviru razpisa P2.

Glavni organizator tekmovanja je Iniciativa Start:up Slovenija, v kateri so povezani subjekti inovativnega okolja, soorganizatorja sta gospodarsko ministrstvo in Slovenski podjetniški sklad, promocijski partner je javna agencija Spirit Slovenija.

Kot partner se je letos tekmovanju pridružila tudi Iniciativa Coinvest, pri organizaciji tekmovanja in dogodkov pa sodelujejo tudi številni drugi partnerji podjetniškega ekosistema.

Deli novico: