UDAREC ZA MOŠKI EGO: To je resnica, zakaj ženske med seksom stokajo

Trendi

Pri vseh zaigranih orgazmih na televizijskih in filmskih zaslonih, ženske ob doseganju vrhunca glasno stokajo, med vzdihovanjem pa dobijo tudi rahlo "trpeč" podton. Gre le za zaigran prikaz ali je v stokanju kaj resnice? Skupina znanstvenikov z univerze v Lancashireju je raziskala ravno to dilemo. Rezultati se precej razlikujejo od splošnega prepričanja, da se ženske med spolnim aktom oglašajo iz užitka.

Skupina znanstvenikov z univerze v Lancashireju je leta 2011 objavila študijo temo, tehnično znano kot "kopulacijska vokalizacija". Študija je preučila 71 žensk, starih od 18 do 48 let, in njihovo oglašanje med spolnim odnosom. Ugotovili so, da večina od njih v postelji proizvaja glasove, a ne nujno med doživljanjem orgazma. Namesto tega jih je 66 priznalo, da stokajo, da bi pospešile partnerjev orgazem, 87 odstotkov žensk pa se ob oglašanju počuti bolj seksi in samozavestno.

"Medtem ko ženske orgazme najpogosteje dosežejo med predigro, je t. i. kopulacijska vokalizacija na najvišji ravni pred in hkrati s partnerjevim orgazmom," so zaključili raziskovalci. Poleg tega dodajajo, da se ženske v postelji oglašajo, da "zmanjšajo dolgčas".

Stokanje je očitno del prirojene ženske narave, saj se med seksom oglašajo tudi samice. Raziskave v živalskem svetu razkrivajo, da imajo na primer samice pavijanov veliko število kopulacijskih glasov. Oglašanje postaja bolj kompleksno, ko se približujejo ovulaciji in ko se parijo s pavijanom, ki je na njihovi družbeni lestvici uvrščen višje. Samice opic makaki, denimo, proizvajajo kratke in glasne krike, ki sprožijo samčev orgazem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija