UBOJ NA DOLENJSKEM: Prijeli dva osumljenca, eden ima komaj 14 let

Kronika

Dolenjski policisti preiskujejo uboj v naselju Straža pri Raki v občini Krško, kjer naj bi po poročanju spletnega Večera v ponedeljek po 22. uri prišlo do spora med mladoletnikom, 19-letnikom in 26-letnikom. Zaradi vbodnih ran naj bi slednji izkrvavel na kraju zločina. Krški policisti in kriminalisti so zjutraj prijeli osumljenca, ki sta pobegnila s kraja dogodka. Po prvih ugotovitvah kriminalistov naj bi prišlo do spora in pretepa med tremi posamezniki, ki so se poznali.

V ponedeljek okoli 21.30 so policijo obvestili, da naj bi na dvorišču stanovanjske hiše na območju policijske postaje Krško prišlo do pretepa, ena oseba pa naj bi bila hudo poškodovana.

Na kraj so takoj napotili več policijskih patrulj in reševalce. Ugotovili so, da je 26-letni moški zaradi hudih poškodb, povzročenih z neznanim ostrim predmetom, umrl na kraju dogodka, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Osumljenca, ki sta pobegnila s kraja dogodka, pa so policisti in kriminalisti v jutranjih urah prijeli in jima odvzeli prostost. Po poročanjuu Večer je eden star 19 let, drugi pa komaj 14 let.

O dogodku so obvestili preiskovalno sodnico, ki skupaj s kriminalisti opravlja ogled kraja kaznivega dejanja, in okrožno državno tožilko. Za pokojnega so odredili sodno obdukcijo.

Kriminalisti danes nadaljujejo intenzivno preiskavo in ugotavljanje vseh okoliščin omenjenega kaznivega dejanja uboja.

Trojica naj bi se domnevno sprla zaradi pasjega laježa, sledil je pretep, eden od osumljenih pa naj bi pograbil oster predmet in 26-letnika večkrat zabodel v predel vratu in v hrbet, poroča Večer. Ranjeni se je po nekaj metrih zgrudil in izkrvavel.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
goldhorn |  23 .10. 2019 ob  10: 19
Manjka ključen podatek - spor med Romi.