TZ IZOLA O KLAVRNI PODOBI AVTOKAMPA JADRANKA: "Lastnike smo povabili na pogovor"

Izola

Pred dnevi smo poročali o neurejenem izolskem Avtokampu Jadranka, ki je zmotil predvsem domačine, saj slabo vpliva na turistično podobo kraja. Da trenutna podoba kampa ne predstavlja Izole na način, kot si ga želijo, poudarjajo tudi v Turističnem združenju Izola. A kaj lahko storijo?

"Urejenost in čistoča sta izjemno pomembna tudi zaradi same lokacije kampa, saj mimo poteka trasa Parenzane, kjer se vsakodnevno sprehodi veliko število ljudi. Vsekakor si želimo, da bi tako gostje kot domačini uživali v čistem in urejenem okolju," pravi prvi mož TZ Izola Dejan Kocjančič.

Na TZI si vseskozi prizadevajo ustvarjati kakovostno turistično ponudbo, ki bo pozitivno vplivala na kakovost življenja v Izoli in bo hkrati privlačna za obiskovalce, pri tem pa imajo veliko vlogo lokalni ponudniki, poudarja Kocjančič:

"Z lastniki kampa smo v kontaktu, povabili jih bomo na pogovor in skupaj skušali najti ustrezne rešitve."

V letu 2020 je bila oblikovana Strategija razvoja turizma v občini Izola in akcijski načrt, po katerem naj bi Izola šla v smer trajnostnega, zelenega in predvsem varnega turizma s kakovostno ponudbo. V pripravi je dopolnitev odloka o zunanjem videzu in urejenosti mesta, ki bo upravljavce in uporabnike objektov ter površin v občini Izola zavezoval k primernemu videzu, urejenosti, čistoči in vzdrževanju.

Na državni ravni pravilnik o kategorizaciji nastanitvenih obratov določa merila in način za kategorizacijo kampov. Nastanitveni obrat, ki se kategorizira, mora izpolnjevati obvezne standarde opremljenosti in storitev ter zahtevani nivo točkovnih vrednosti za posamezno kategorijo.

"Kot turistično združenje lahko ukrepamo v smislu podpore, svetovanja, predvsem pa izobraževanja samih ponudnikov. Prizadevamo si še bolj okrepiti razvojno funkcijo in sodelovanje s ponudniki, saj lahko le na ta način skupaj sledimo novi strategiji in dosežemo zastavljene cilje v smislu oblikovanja kakovostne turistične ponudbe," pojasnjuje Kocjančič.

Poleg izobraževanj na področju turizma in gostinstva so letos pričeli tudi z Uricami za klepet, ko so na voljo za individualne pogovore s ponudniki, ki jih obiščejo tudi na njihovi lokaciji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Artu |  11 .03. 2021 ob  13: 51
Zadnjic sem sel pes mimo tega kampa. To ni vec kamp?!? Videl sem zidane tuse, zidana korita za roze, zidane umivalnike, zidane zidove itd Glede zelenja nimam besed posekali so drevesa in zivo mejo. Taka podoba “kampa” ob vstopu v mesto Izolo sedaj res ni primerna
Cazzimperio  |  10 .03. 2021 ob  15: 57
23
No sedaj se je zbudila TZ Izola. Kaj si spal Kocjančič.

Ljudje so te zbudili, kaj nisi videl da je v avto kampu štala.

Sicer tri občine potrebujejo tri direktorjejQuery112308746654730471917_1615387885058? TZbebo.
Kaj pa podeželje koliko smeti je do Malije in Kort. Same favele.... Bljk