"KATASTROFA, KAKŠNO BARAKARSKO NASELJE!": Tuš kabine, pomivalna korita vsem na očeh tik ob morju (FOTO)

Izola

Tuš kabine in umivalniki, kuhinjska pomivalna korita, improvizirani plastični nadstreški, ograje različnih barv in materialov … vsem na očeh tik ob morju. Zgražanje občanov nad neurejenostjo izolskega Avtokampa Jadranka se je razvnelo tudi na družbenih omrežjih. Kot je razvidno s fotografij, prizori pri mimoidočih res ne morejo ustvarjati vtisa o urejeni turistični destinaciji.

"Katastrofa, kakšno barakarsko naselje je dovoljeno postaviti ob morju v Izoli," je zapisala občanka na Facebooku in objavila nekaj fotografij. Ob tem dodaja:

"Kopalnice s tušem in umivalnikom, kuhinje s pomivalnimi koriti, lesene postelje pod improviziranimi plastičnimi nadstreški, … ograje in ograjice: lesene, mrežaste, železne, bele, zelene, sive … groza. Občina Izola, UE Izola, inšpekcije, mislim da je skrajni čas za ukrepe."

Čemu pripisati ne ravno urejeno podobo izolskega Avtokampa Jadranka, pojasnjuje vodja kampa Suzana Grilj:

"V kampu trenutno opravljamo vzdrževalna dela. Zamenjali smo zunanjo ograjo in počistili zelenje, to pa je seveda razkrilo marsikaj, kar so opazili mimoidoči občani, ki se sprehajajo po pločniku."

Kot še pravi Griljeva, se zavedajo neurejene podobe, ki je vsem na očeh. Najemnike parcel v kampu so že pred pričetkom vzdrževalnih posegov opozorili, da bo potrebno pospraviti. Kar pa se očitno ni zgodilo, zato jih bodo opozorili ponovno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tomy |  10 .03. 2021 ob  01: 48
-3
Čisto tipična slovenska bolezen oz primorska fovšija goste bi imeli tako da jih ne bi bilo tam samo da plačujejo takse kar je najbolj važno za občino. Kar se tiče dreves so jih verjetno obžagali zaradi kakega neurja da komu ne pade na g... oz ne poskodujeobjektov ker potem so odškodninsko in materialno odgovorni.če pa je kateri lastnik oz da je dal kak CENT zraven pri nakupu zemljišča naj pa komentira.Ljudje plačajo pavšal za celo leto in so lahko tudi tam saj so praktično na svojem.Kar se pa tiče svinjarije oz izrabljenih stvari bo pa kamp že sam poskrbel za kosovne odvoze in se bo počistilo verjetno vse, če bi pogledali še kje oz. okoli svojih hiš in še kje bi meli dela za selo življenje me pa da se brogate za tujo lastnino. Poglejte si raje vaše propadle firme kaj se tam dogaja pa tam rešujte občinske zadeve ne pa privat parcele. Lp
Piero Panin |  08 .03. 2021 ob  21: 49
28
To ni avtokamp lucija da prides z sotorom not al prikolico...tle so eni in isti morda ze 30 let
Bayliner |  08 .03. 2021 ob  21: 36
@Silvana63 - Eh, gospa Silvana, seveda je to stvar kampa, ne more pa si kamp dovoliti početi kar se mu "zljubi". Za take prekrškarje obstajajo ustrezne inšpekcijske službe, ki so lahko pod okriljem občine ali države. Pa ne mešajte zraven Hrvaške, tam so marsikje naredili red tudi z rušenjem, članek govori o Izoli, Sloveniji.
Cazzimperio  |  08 .03. 2021 ob  15: 19
24
Občina Izola je imela priložnost, da material pri izgradnji tunela Markovec namesti na prostoru avto kampa in ladjedelnice. Pri avto kampu je voda nizka proti ladjedelnice pa močno onesnažena. Postavili bi se širok betonski zid in skalnati valobran.
Oblast ima kratek domet pameti,materijal od tunela so raje vozili na hrib.
Se več, da v žep.
Barskarsko naselje podobno taborišču polno kosovnih odpadkov.
Dodana vrednost, kraj za razpecevanje substanc.
Izgubljena priložnost za Park Izola....
Drek |  08 .03. 2021 ob  14: 08
14
Ta kamp bi morali odstraniti ,saj je vec kot ocidno, da lastnica iz Brezic ga daje v najem ljudem kateri tam stanujejo celo leto in se ve ,da se tam dogajajo sumljivi posli.
Ze tako v centru kjer bi lahko imeli plaze je vse zasedeno, imamo svetilnik, drugo pa zaseda bivsa ladjedelnica in ta kamp.
Istriano |  08 .03. 2021 ob  12: 56
49
To je tako že desetletja in so komaj zdaj opazili.
Silvana63 |  08 .03. 2021 ob  12: 35
14
Gospa, kaj vaše dvorišče je pospravljeno, ali je samo zakrito z zelenjem?
Ta šara in "ureditev" je stvar kampa, če se dovoli ali ne, in ne UE in Občine Izola.
Sicer pa Slovenski pavšalisti na Hrvaškem niso nič, ampak prav nič boljši.
alfa |  08 .03. 2021 ob  11: 27
44
naj raje odstranijo staro kramo ne pa zelenja..prava ciganija na obali
Artu |  08 .03. 2021 ob  11: 09
33
Strinjam se da morajo nekateri poskrbeti za urejenost in cistoco kampa. Kar se pa tice izjave“Pocistili zelenje” posekali so drevesa in zivo mejo. Kamp brez sence in dreves!!