TUDI VI POGOSTO ČUTITE NAPETOST V RAMENIH IN VRATU? Preizkusite te tehnike

Trendi

Vsakodnevni stres včasih pušča boleče sledi v obliki napetosti v vratu in ramenih. Kljub temu da je ta težava razširjena, ne pomeni, da ji ni mogoče ubežati. Učinkoviti pristopi, kot so raztezanje, joga, sprostitvene tehnike in drugi načini obvladovanja stresa, pripomorejo k razbremenitvi napetosti in izboljšanju počutja. V nadaljevanju najdete pet tehnik, ki vam bodo pomagale doseči sproščenost v vratu in ramenih ter povečati kakovost življenja.

1. Pričnite z lotusovim položajem ali pokončnim sedenjem za mizo. Sprostite ramena in nato začnite počasi krožiti z rameni nazaj. Z vdihom dvignite ramena proti ušesom, z izdihom jih spustite nazaj in navzdol. Pomembno je, da gibe izvajate počasi in jih uskladite z ritmom dihanja. Ponovite vsaj petkrat.

2. Z vdihom podaljšajte vrat, nato pa z izdihom počasi spustite brado proti prsnici. Ko dvigujete glavo, jo iztegnite navzgor in nato previdno nagnite nazaj, kot da bi popolnoma raztegnili sprednji del vratu. Pazite, da ne pritiskate preveč na vretenca. Izvajajte to gibanje s premišljenim dihanjem. Ponovite od tri do petkrat.

3. Z vdihom podaljšajte vrat navzgor, z izdihom spustite desno uho proti rami. Z vdihom se vrnite v začetni položaj, z izdihom pa enako naredite na levi strani. Ponovite od tri do petkrat na vsaki strani.

4. Z vdihom podaljšajte vrat, nato pa z izdihom počasi obrnite brado proti desni rami, kot da želite pogledati za hrbtom. Po vdihu glavo vrnite v sredino, z izdihom pa obrnite brado proti levi rami. Ponovite od tri do petkrat na vsaki strani.

5. Previdno in počasi krožite z glavo, trikrat v eno smer in trikrat v drugo.

Ne glede na to, ali izvajate raztezanje, jogo ali druge tehnike sprostitve, je pomembno, da se osredotočite na svoje telo in um. Z opisanimi tehnikami boste postopoma olajšali napetost v vratu in ramenih, dosegli notranji mir ter se znebili stresa, ki se je naselil v vašem telesu. Z vsakodnevnim pristopom boste ustvarili pot do trajne sprostitve in splošnega blagostanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  05 .08. 2023 ob  19: 52
Zalostno da so opisane tezave prikazane kot stress in se bolj da ti bo ta tehnika pomagala