TUDI TO JE MOGOČE: Šest okusnih nočnih prigrizkov zaradi katerih se ne boste zredili

Trendi

Občasno uživanje nočnih prigrizkov ne predstavlja večje težave in verjetno ne bo privedlo do neželenega povečanja telesne teže. Še posebej, če izberete zdrave in uravnotežene obroke, ki jih priporočajo nutricionisti.

Skodelica posnetega mleka

Mleko je bogato z aminokislino, imenovano triptofan, ki pomaga pri izločanju hormona melatonina in serotonina. Slednja vplivata na bolj kakovosten spanec. Poleg tega je mleko bogato z beljakovinami, ki pomagajo ohranjati daljši občutek sitosti.

Sir in integralni krekerji

Sir je bogat z beljakovinami, integralni krekerji pa z vlakninami, zato vas bo tak obrok še dolgo ohranil site. Ploščica sira ima približno 80 kalorij, pet krekerjev pa približno 110 kalorij, kar ustreza pravilu, da mora nočni prigrizek vsebovati 200 kalorij ali manj.

Pest oreščkov

Približno 10 do 12 mandljev, arašidov, orehov, lešnikov ali indijskih oreščkov je odličen način za lajšanje nočne lakote. Oreški so bogati z dobrimi maščobami, beljakovinami in vlakninami, vse to pa zagotavlja občutek sitosti.

Jabolko z arašidovim maslom

Če imate radi sladko, je to lahko odličen nočni prigrizek. Jabolko vsebuje vitamine, arašidovo maslo pa je bogato z beljakovinami in zdravimi maščobami, ki vas bodo nasitile.

Pistacije

Pistacije so poleg tega, da so dober vir zdravih maščob, beljakovin in vlaknin, bogate tudi z melatoninom.

Kokice

Tri skodelice kokic brez olja so odlična izbira za nočni prigrizek. Takšne kokice vsebujejo zelo malo kalorij in veliko vlaknin. Vendar ne posegajte po maslu kot prelivu. Namesto tega jih raje potresite z nekaj žlicami parmezana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija